Inici Destacats Un alumne de l’institut de Vilanova del Camí guanya la Beca Irla...

Un alumne de l’institut de Vilanova del Camí guanya la Beca Irla amb una recerca sobre refugiats durant la Guerra Civil

COMPARTIR

Malgrat que el confinament ha acabat amb l’activitat habitual a les classes, l’institut Pla de les Moreres ha rebut una bona notícia relativa a l’esforç dels seus alumnes. Aquest és el cas d’ Adrián Vázquez, alumne de 2n de Batxillerat que ha vist com el seu treball de recerca “Els refugiats durant la Guerra civil a La Pobla de Claramunt” s’ha endut la Beca Irla de Recerca Històrica. El jurat format per Alba Castellví, Josep Catà, Àngels Parés, Clàudia Pujol i Joan Maria Serra, reunit de forma telemàtica, ha tingut unanimitat de criteri a l’hora d’atorgar veredicte en favor del jove vilanoví que rebrà 1.000 euros per a la matrícula universitària i una subscripció a la revista Sàpiens.

Sota la tutorització de la professora Marta Bartrolí, Adrià va realitzar un extens i interessant treball de recerca a partir de documents inèdits de la guerra civil que es troben a l’Arxiu Municipal de l’Ajuntament de La Pobla de Claramunt i va aconseguir crear una base de dades consultable de tots els refugiats,- 244 en total-, que van ser enviats des de Toledo i el País Basc fins a La Pobla i que, posteriorment, van romandre al poble o van ser traslladats a altres pobles de l’Anoia. Es tracta d’una primera contribució a la recuperació de la memòria històrica sobre els refugiats que a l’Anoia encara no s’ha fet.

Des de l’institut vilanoví esperen que l’experiència de l’Adrià incentivi altres joves a seguir la recerca sobre temes que, com aquest, romanen en l’oblit.

FER UN COMENTARI

*