Inici Cartes dels lectors Als sanitaris

Als sanitaris

COMPARTIR

Òscar Jorba

En plena crisi del Coronavirus com estem des de ja fa uns dies, i amb més força a Igualada i la Conca d’Òdena a partir d’avui, em sembla que cal fer un reconeixement al sector sanitari, és a dir, a tot el personal sanitari (en el sentit més ampli) que està treballant en aquesta situació d’emergència. No ho he sentit a dir massa aquests dies, ni ho he llegit massa.

Hi ha vegades que ens diuen que “això va amb el sou”. No crec que el jugar-se la salut vagi amb el sou, i menys en aquest cas on l’exposició al risc de contagi resulta més que evident veient com estan anant les coses. Té molt mèrit, al meu entendre, la responsabilitat de tot aquest personal que no aprofita la situació per agafar la baixa (cosa que seria ben fàcil i fins i tot raonable i que els covards com jo segurament ens plantejariem).

Ens caldria a tots fer un reconeixement a tot aquest personal que està al peu del canó.

El problema està en que els ciutadans poc hi podem fer en aquest sentit més que adreçar-els-hi la nostra solidaritat. Potser el millor servei que els hi podríem fer és el de complir les indicacions i recomenacions que tant ells com les autoritats ens donen. Segur que això ajuda a la feina que estan duent a terme.

I, naturalment, hem de reclamar que les autoritats posin a la seva disposició els medis tècnis i humans que necessiten, si més no, per a la prevenció de la seva salut.

La meva més gran admiració per a tot aquest conjunt de professionals i el desig de que puguin -poguem- tornar a la normalitat.

 

COMPARTIR

3 COMENTARIS

 1. Nomes fer arribar el nostre agraiment a tot el personal sanitari sensa excepcio de ningu(metges, infermes-as, ambulancias etc) per tota la feina k estan fent en aquets moments tan durs k estem pasant.
  Com a para de un infermer k esta treballamt al hospital desitgo k k pasi lo mes aviat aquesta situacio k es engoxant
  PER FAVOR FEMT CAS I QUEDEMSA A CASA
  GRACIAS

 2. Sóc mare d’una metgessa de l’Hospital i sé quina lluita s’hi lliura, amb quins mitjans i amb gran nombre companys sanitaris malalts. Davant d’una situació tan greu, com és possible que hi hagi gent que vulgui marxa r de cap de setmana? Quina lògica té que persones amb símptomes lleus surtin a comprar sense mascaretes? Penseu, si us plau, en la responsabilitat individual i col.lectiva que tenim cadascú.
  Us ho pregó, en nom de la meva filla i de tots els seus companys que continuen al peu del canó. Pel seu coratge i generositat, no podem ningú en risc.

 3. Sóc mare d’una metgessa de l’Hospital i sé quina lluita s’hi lliura, amb quins mitjans i amb gran nombre companys sanitaris malalts. Davant d’una situació tan greu, com és possible que hi hagi gent que vulgui marxa r de cap de setmana? Quina lògica té que persones amb símptomes lleus surtin a comprar sense mascaretes? Penseu, si us plau, en la responsabilitat individual i col.lectiva que tenim cadascú.
  Us ho prego, en nom de la meva filla i de tots els seus companys que continuen al peu del canó. Pel seu coratge i generositat, no podem posar ningú en risc.

FER UN COMENTARI

*