Inici Cartes dels lectors Als Igualadins, als Igualadins que els bombin…

Als Igualadins, als Igualadins que els bombin…

COMPARTIR

Aquesta és la impressió que s’emporta qualsevol que llegeix la resposta donada des de el Departament d’Interior de la Generalitat, per part de sr. Raül Murcia, adjunt del Conseller d’Interior Joan Ignasi Elena i per lògica consensuada pel Conseller i que ara tinc per escrit.

La mateixa resposta verbal que em va donar fa temps l’interlocutor que em van assignar, el sr Santi Lapeira, un altre  adjunt del Conseller » que les competències són Municipals». Aquesta resposta la donen encara que són coneixedors amb dades, imatges, informació, comunicats d’ells…etc on es demostra el nul interès en el tema seguretat a Igualada pel Sr Marc Castells.

Traduït vol dir que la gestió de la Policia Local esta transferida totalment al Sr Marc Castells. I la pregunta, sabent tot no es pot fer res des de la Generalitat?

En mans de qui esta la seguretat de tots, del Sr Marc Castells?

Anem a parlar del Castells, alcalde d’Igualada que presideix La Junta Local de Seguretat, Màxima Autoritat de la Policia Local… etc

Què ha fet als últims 5 anys? motiu del tram de temps?

Començo al 2018 ,un any abans del pitjor any a Igualada, un any amb 3 morts a la ciutat per atropellament i dos d’ells al Passeig Verdaguer.

En aquests cinc anys el sr Marc Castells s’ha gastat 12 Milions d’euros a l’Anella Verda contra uns pocs milers d’euros destinats a seguretat de tot

 

2018 …. 1.972.426,16€

2019….. 2.100.000 € aprox

2020…..2.755.245,55 €

2021….. 2.152.600,34 €

2022….. 2.768.369,90 €
A tot això se li han de sumar les obres indirectes con la rotonda de cal Roca, la redacció de l’estudi i altres.
Dins de la despesa anual de l’Anella Verda hi han 105.000€ de despesa d’aigua per regar els arbres. A una ciutat que li sobra aigua per fer un Biollac, el Sr Marc castells es gasta 105.000€ en aigua per regar uns arbres al costat d’un riu.

 

S’ha de dir que  des de el 2019, ja que no té majoria el Marc Castells, els milions gastats a l’Anella Verda ha sigut gràcies al suport del sr Jordi Cuadras d’Igualada som-hi. Un partit que, segons ells, molt preocupats per la seguretat tal com ho demostra als seus videos…

 

És a dir segons el Conseller d’Interior  Joan Ignasi Elena, la seguretat esta transferida totalment  al Marc Castells, i que fa ell? es gasta 12 Milions en un camí i no lluita contra els accidents, els amaga com ja vaig denunciar en un altre escrit. http://infoanoia.cat/govern-marc-castells-porta-anys-mentint-servei-catala-transit-posant-risc-seguretat-igualada/
El sr Marc Castells, que té l’obligació de vetllar per la seguretat de tots, no fa res.
Va rebre la primera notificació oficial sobre els accidents/atropellaments el 01/07/2020 per part del Síndic de Greuges  i no va fer cas.

Va rebre una altre notificació oficial el dia 10/06/2021 de la Sub-directora General de la Policia de Catalunya  i no va fer cas.

Va rebre una altre notificació oficial 29/09/2021 del Director de Trànsit el sr Ramon Lamiel on a l’informe entre altres coses se  li recorda l’obligació en temes de seguretat i que s’havia de reformar tot el Passeig Verdaguer. S’ha fet? No .
Al passeig Verdaguer en aquests anys hi ha hagut centenars atropellaments, dos mortals, i el que encara és més greu és que davant una escola ( Escola Mowgli ) amb un problema  més que denunciat hi hagi tres atropellaments a tres nenes en un mes  i que s’amaguin els tres atropellaments a les xifres enviades a Trànsit.
Con ja he comentat el Govern del Marc Castells porta anys amagant les xifres reals d’accidents i atropellaments a Igualada al Servei Català de Trànsit. Dades que després s’utilitzen per fer els estudis de Seguretat a Igualada.
Pel  que anem veient, mentre al Passeig Verdaguer s’anaven atropellant a persones amb un final molt trist, tenim el Sr Castells gastant 12 Milions a l’Anella Verda deixant la resta de la ciutat sense cap millora en seguretat.

Però tranquils segons el  Conseller Joan Ignasi Elena , la seguretat esta transferida totalment al Sr Marc Castells ….
I quines eines té el sr Castells per lluitar contra tot això, 69 agents de Policia Local que s’emporten anualment 4.005.370,70€  del pressupost Municipal.

Ara a final d’any entren 8 agents nous i seran 76 per controlar 8 km2 de ciutat.

Segons la Federación Española de Municipios y Provincias es recomana una ràtio d’un agent per cada 667 habitants. Igualada té una ràtio d’un Policia Local per cada 593 habitants. Amb la diferència d’altres poblacions de que Igualada tant sols té 8 km2 i sense afluència turística.

La Policia Local té entre altres obligacions controlar i sancionar les infraccions de Trànsit. Els imports de les sancions van a parar a les arques Municipals i una vegada allà es poden destinar tots els Euros recaptats a moltes coses… per exemple a reduir el deute Municipal. .
Ara fa pocs dies va sortir la noticia de que Igualada és la 1era ciutat mitjana en deute. Sense fer gran esforços, la mitjana del total de sancions en 24h a Igualada entre tots el Policies es d’unes 50 multes ( radar inclòs)  i suposa un import de  1.200.000€ anual.

Tenim una ciutat feta un perill constant, més que denunciat per diferents col·lectius com Ciclistes Urbans, AFAS escoles , particulars ..etc i on  es deixa de sancionar centenars d’infraccions que suposen un risc i resten milions a les arques Municipals. Més de 5 Milions anuals.

Que la gestió de la Policia Local a Igualada es nul·la ho diuen els seus números: 75,4 de positius als controls d’alcoholèmia ( a la resta de Catalunya un 8% ) tan sols fan bufar als accidentats ?  llavors es doble problema a una ciutat amb morts i bolcades de vehicles als principals carrers . O un altre exemple , 24 sancions a patinets en 30 dies d’una campana » exhaustiva», O 7 sancions anuals per caca de gos …

Ara fa pocs dies de matinada va haver una atropellament amb fuga. La persona atropellada va quedar estesa a terra sense coneixement. Per sort el van poder  traslladar a l’Hospital. Un que atropella a algú i fuig és per anar begut, drogat, sense carnet… etc tot allò que ha de controlar la Policia Local.
Si algú es creu que solucionar tot això no es possible que busqui a Internet el cas de Pontevedra, ciutat amb infinitat de Premis Internacionals per la seva gestió amb el tema de la  Seguretat. Allà , a diferencia d’aquí, fa 23 anys que tenen un alcalde Miguel Anxo Fernández Lores  amb valor i valors per solucionar tot això. A Pontevedra des del primer minut es van posar per feina. Aquí tant el Castells  com la Carner o el Vives es passen el dia dient l’argument de » els tècnics ho estan estudiant…»

Una mort es criticable, quatre a la ciutat i no fer res és denunciable…

Però tranquils, que segons el Conseller Joan Ignasi Elena de tot això de la seguretat s’encarrega el sr Alcalde Marc Castells.

Un alcalde bolcat per solucionar tot allò en tema de seguretat com ho demostra la negativa a reunir-se amb la totalitat de les Associacions de Veïns per parlar de Seguretat, o com ho demostra negar-me a mi mateix el problema de inseguretat al semàfor de l’Escola  Dolors Martí. Problema més que denunciat amb fotos i videos i que nega i que  encara no està solucionat … Un Foto-Rojo té un cost d’instal·lació de 24.000€ que es retornen en sancions en un sol mes…

També demostra els seu interès per la seguretat és  el fet de que les 20 Càmeres de Seguretat Ciutadana , que segons ell ja tenia previst instal·lar abans de la Brutal Violació a la menor, encara no estiguin instal·lades i ni tant sols adjudicades a cap empresa per la seva  instal·lació.

Les que han instal·lat als edificis no són de seguretat Ciutadana , la normativa i finalitat principal és diferent.

Les Càmeres de Seguretat CIutadana que enfoquen directament al carrer tenen que ser aprovades per Comissió de Control dels Dispositius de Videovigilància de Catalunya presentant un estudi tecnic/juridic … i van tard d’un  tema relacionat amb una brutal violació i que es va resoldre gràcies al vídeo enregistrat per un particular.
Però tranquils que segons el  Conseller  Joan Ignasi Elena, la Gestió de la seguretat està transferida ( i té raó) al Sr Alcalde Marc Castells, que per cada atropellament a la ciutat el que fa es gastar Milions d’euros a l’Anella Verda.

Igualada té unes xifres no reals ja que estan falsificades a la baixa, de 4 Morts i més de 1100 ferits en els 10 anys de Govern del Marc Castells.

Pel que es veu des de la Generalitat de Catalunya no poden intervenir a la Policía Local , destituir el Cap i sanejar tot el cos …per això sempre ens quedarà l’Anella Verda per anar a plorar i pensar en els nostres familiars… això si, amb una hipoteca de manteniment anual de l’Anella  Verda de 1.700.000€
Tenim un alcalde que es gasta 12 Milions en un camí a una ciutat envoltada de camins

Tenim un alcalde que fa un Biollac a una ciutat que no té aigua.

Tenim un alcalde al que no se li pot parlar de … seguretat.
«Als Igualadins , als Igualadins que els bombin…»

Carles Aguilera

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*