Inici Cartes dels lectors Al·legacions de Som l’Alternativa-ERC a la pujada d’impostos de la Torre de...

Al·legacions de Som l’Alternativa-ERC a la pujada d’impostos de la Torre de Claramunt

COMPARTIR

Al Ple del passat 25 d’octubre, en Sessió Extraordinària, el govern municipal de Jaume Riba (Junts x la Torre) i Joaquim Morales (Republicans d’Esquerra), que conformen una pseudocoalició de majoria absoluta, van aprovar una pujada inicial d’impostos sense precedents a la Torre de Claramunt. Això sí, amb el vot en contra de les cinc regidores i regidors de l’oposició. Sorprèn la nova taxa d’escombraries que, amb un augment del 39%, passarà dels 140 € actuals als 195 € que pretén aplicar el govern local i que junt amb la de l’IBI (20% més) suposarà un augment impositiu d’entre 170 i 200 € més per família i any.

Sorprèn també que amb el compromís mediambiental generalitzat que existeix per part d’institucions, entitats, administracions i usuaris en general per tal d’utilitzar les energies alternatives, no deixa de grinyolar que hagin reduït les bonificacions en l’IBI del 50% i passin al 25% pels habitatges que instal·lin les plaques solars a partir de 2024.

Aquesta candidatura veïnal, Som l’Alternativa-ERC proposa, en una de les al·legacions presentades, la congelació temporal de la taxa d’escombraries fins que se signi el nou contracte amb Anoia Verda (actualment en pròrroga i en fase de negociació), responsable de la recollida Porta a Porta en tot el municipi, ja que encara desconeixem el cost que suposarà la nova adjudicació. O bé que la pujada es faci en dos o tres períodes. Som conscients que Brussel·les empeny i que per una economia circular la Llei 7/2022 sobre residus i sòls contaminats estableix un període de tres anys (1 de gener de 2025) per establir una taxa que reflecteixi el cost real de la recollida i transport de residus. Tenim temps, del fet que s’apliqui una pujada progressiva d’aquest arbitri i no de cop, ja que sembla mostrar una certa desaprensió per la situació actual de moltes famílies del municipi. La gent està molt enfadada, com ja van demostrar al Ple del passat 15 de novembre, amb aquesta desproporció de la pujada. I ens cal preguntar-nos, què passarà amb els sòls contaminats, d’aquí a 2025, com recull la mateixa Llei? Ens hem oblidat que a la Torre de Claramunt, part de les aigües residuals o negres van a parar (en determinats punts) al medi ambient sense tractament de cap mena?

Som l’Alternativa-ERC

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*