Inici Uncategorised Els aliments que activen les nostres defenses

Els aliments que activen les nostres defenses

COMPARTIR

Farmacia-Massana_Banner_BLEn aquesta època de l’any no són estranys els refredats. Hi ha diversos aliments que poden ser els nostres aliats per tal d’activar les nostres defenses i fer-les més resistents a aquestes afeccions típiques de l’epoca, de manera que es reforça el nostre sistema immunitari.

El consum d’aliments que continguin vitamina C són tradicionalment coneguts pels seus beneficis en aquest sentit. Fruites com la taronja, la mandarina, la llimona, el kiwi, les maduixes, el meló; a banda de llegums verds, el julivert, api, tomàquet, pebrot, entre d’altres, també contenen importants dosis de vitamina C.

Recordem que la Vitamina C no s’emmagatzema en l’organisme, per la qual cosa hem de procurar de consumir diàriament aliments que en continguin.

A banda de la Vitamina C, hi ha d’altres elements que també ajuden en la prevenció de refredats, com són aquells amb cert contingut en coure, en ferro i en seleni.

En el primer grup, amb contingut en coure, trobem aliments com els cereals, el fetge de vedella, els llegums verds, els crustacis i el cacau.

Pel seu contingut en ferro, cal esmentar, el cacau, els fruits secs, el fetge, els llegums i els espinacs.

Per últim, aliments que contenen seleni, són els cereals, el llevat de cervesa, el peix, l’all, la ceba, els ous i la fruita en general. Tots ells són bons per a la prevenció de refredats.

AMIC – Redacció 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*