Inici Política El regidor Albert Duran acusa el govern de la Pobla de ‘barrejar...

El regidor Albert Duran acusa el govern de la Pobla de ‘barrejar naps amb cols’ per pressionar l’oposició

COMPARTIR

El regidor no adscrit de l’Ajuntament de la Pobla de Claramunt, Albert Duran, ha respost la versió del govern municipal sobre la no aprovació d’una modificació de crèdit al darrer ple municipal que impedia la instal·lació de plaques fotovoltaiques a l’Ateneu Gumersind Bisbal.

Duran explica que l’alcalde “va presentar una modificació de crèdit on es retiraven crèdit de les partides de festa major i de reparació manteniment i conservació de voreres i vials per un import de 45.000€ i es creaven partides de petites inversions en adquisició de maquinaria i instal·lacions tècniques de diverses regidories o equipaments. Com ja era costum amb les maneres de governar del present però també del passat, aquesta modificació de crèdit no va ser consensuada ni explicada fins el mateix Ple. També és de costum en aquest mandat barrejar “naps amb cols” per poder pressionar a tots els regidors per votar a favor ja que sinó s’aprova la modificació el funcionament ordinari dels serveis i equipaments que atenen directament als pobletans i pobletanes queden afectats”.

La Pobla hi guanya, candidatura de les darreres eleccions municipals representada pel regidor Albert Duran, “sempre ha denunciat aquesta practica de l’actual equip de govern i que ha provocat en les darreres modificacions pressupostaries el fet de separar lògicament les propostes de modificació, obtenint l’aprovació de les modificacions tant pel nostre vot a favor, per exemple la redacció del projecte del centre de dia, o per la nostra abstenció”. I Albert Duran afegeix que “aquesta modificació en el darrer Ple no va ser una excepció”, es va desglossar en dues propostes, una que va comptar amb l’abstenció del regidor no adscrit i l’altra va ser rebutjada amb el vot en contra per una sèrie de motius que ha recollit en un comunicat:

“El Ple ordinari del 16 de setembre, la Pobla hi guanya, va presentar una “moció per la creació d’una ordenança municipal per la promoció de les instal·lacions d’autoconsum amb energia fotovoltaica en el municipi” aquesta va ser aprovada amb 9 vots a favor i 2 abstencions de regidors de govern. En aquesta moció mostraven el gran interès en el desenvolupem accions per fomentar l’energia fotovoltaica; dos mesos després no s’ha desenvolupat cap reunió ni proposta, evidenciant el poc interès que té l’equip de govern en tirar endavant aquesta ordenança i el compliment de la moció, tal i com ha passat amb tantes altres mocions.

El 9 de novembre, vam rebre el correu de l’alcalde informant de la possible modificació pressupostaria i adjuntant 4 documents elaborats per una empresa privada; en cap cas, projectes o informes emesos pels tècnics municipals. Nosaltres vam respondre al dia següent preguntat per la moció presentada anteriorment, atenent que creiem que una cosa havia de ser conseqüent amb l’altre i la resposta va ser que en parlaríem després del Ple.

La modificació pressupostaria 8/2020 proposava un augment de 28.000€ d’una partida ja existent de 45.000€ resultant un crèdit final de 73.000€ per un projecte que estava pressupostat per 27.003€. Tot i això, vam mirar d’entendre els motius explicats i que al nostre parer, venien a dir que l’ajuntament no ha rebut les subvencions de 45.000€ que teníem previst al pressupost per fer alguna instal·lacions fotovoltaica i ara l’equip de govern ho volia pagar amb diners dels contribuents.

En aquest punt, se’ns va explicar que aquesta instal·lació era l’inici d’un conjunt d’instal·lacions de plaques solars que s’ubicarien en alguns dels principals equipament del municipi. Nosaltres vam qüestionar l’idoneïtat d’iniciar aquestes instal·lacions en un edifici que durant el dia solar majoritàriament està tancat o amb un us d’energia elèctrica molt baix. Edificis com l’ajuntament o l’escola, són edificis que creiem que se’n podia treure un rendiment més elevat de la inversió realitzada, tant per l’estalvi econòmic com d’emissió de CO2. Tanmateix no coneixíem cap Pla general ni estudi dels edificis municipals per realitzar aquestes instal·lacions. I en el cas que existís, als regidors que no estem al govern, no se’ns ha permès participar en la seva elaboració.

En darrer terme, vam mostrar el nostre desacord en la manera de fer de l’equip de govern, que continua governant en minoria sense tenir en compte els regidors i regidores sense responsabilitats de govern. Durant un any i mig hem estat informant que aquesta manera de governar no ens agradava i l’alcalde amb l’equip de govern únicament ha canviat la seva manera de funcionar per tal d’aprovar la modificació d’ordenances fiscals. Al principi de mandat vam creure en les paraules de l’alcalde que demanava consens per treballar per la Pobla de Claramunt . Però dia que passa, aquestes paraules s’envaeixen més.

Per aquest motius vam votar en contra de la proposta de modificació pressupostaria. Nosaltres estem plenament d’acord amb projectes d’energia solar, minimitzar pol·lució i establir una sobirania energètica. Però això no volem que faci de qualsevol manera desprestigiant aquest nou sistema de consum energètic.

La Pobla hi guanya, continuarem treballant pel que creiem que és el millor per la Pobla de Claramunt, i no ens deixarem condicionar per males arts en la gestió municipal. Sempre hem sigut conseqüents a l’hora de prendre decisions i no ho deixarem de fer.

 

FER UN COMENTARI

*