Inici Societat Els ajuntaments de la Conca d’Òdena preveuen obrir les piscines aquest estiu

Els ajuntaments de la Conca d’Òdena preveuen obrir les piscines aquest estiu

COMPARTIR

Els ajuntaments de la Conca d’Òdena han anunciat que, en cas que es mantingui la bona evolució i es pugui anar avançant en les fases de desconfinament, s’ha acordat obrir les piscines municipals aquest proper mes de juny. Així ho va exposar l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, en la roda de premsa setmanal acompanyat de la resta dels alcaldes de la Conca. Castells ha assegurat que la reobertura es faria sempre “sempre adaptant-nos als calendaris i a les condicions que s’estableixin en cada moment en funció de la fase de desconfinament”.

Els municipis de l’Alta Anoia optaran per no obrir-les

Els Ajuntaments de Calaf, Castellfollit de Riubregós, Copons, Prats de Rei, Pujalt i Sant Martí Sesgueioles ham decidit, en reunions telemàtiques celebrades les darreres setmanes, no obrir les piscines municipals aquest estiu. La decisió s’ha pres després de constatar «la impossibilitat de fer complir les normes decretades pel govern espanyol, com a mesura per impedir la propagació de la Covid – 19 en ple estat d’emergència sanitària», segons expliquen en un comunicat.

Els governs dels municipis de l’Alta Segarra lamenten haver de prendre aquesta decisió i els prejudicis que causarà. Perquè entenen que «les piscines són també un punt de trobada i socialització durant els mesos d’estiu. Especialment, en els municipis més petits en els quals la piscina es converteix tot sovint en l’única activitat d’esbarjo i de retrobament durant aquestes vacances. No obstant això, tots els governs municipals hem entès la necessitat de no obrir aquest any les nostres piscines municipals».

Les mesures decretades pel govern espanyol impliquen, entre d’altres normes, la reducció de les entrades a un terç dels aforaments i l’obertura a través de cita prèvia per organitzar els torns entre els veïns, controlar la temperatura a l’entrada, mantenir els dos metres de distància entre els usuaris dins i fora de l’aigua, tenir gels a disposició dels usuaris o netejar i desinfectar constantment, tant els equips com les instal·lacions. Tot aquest seguit d’obligacions, que els ajuntaments consideren adequades per evitar tenir episodis de rebrots de la pandèmia, «fan inviable l’obertura de les piscines, tant pels dèficits econòmics que ens causarien, com per la impossibilitat de fer-los complir amb el rigor que caldria», reconeixen els consistoris.

Tanmateix, els governs municipals de Calaf, Castellfollit de Riubregós, Copons, Prats de Rei, Pujalt i Sant Martí Sesgueioles, han acordat també la possibilitat de revisar aquest tancament en cas que les condicions actuals de l’estat d’emergència sanitària i de transmissió del covid – 19 canviessin les pròximes setmanes, d’una manera que tot aquest seguit de normes es poguessin o bé d’aplicar d’una manera menys estricta, o bé no fes falta imposar-les.

FER UN COMENTARI

*