Inici Cartes dels lectors Admiració i agraïment

Admiració i agraïment

COMPARTIR

Carles Ma. Balsells

Confinats a casa des de fa dies, com tanta gent, com tothom, llegim i escoltem les notícies sobre la quantitat de gent atrapada pel virus. Els números creixen cada dia. Però no poden amagar l’angoixa i el dolor de cadascú dels afectats i del seu entorn.

La seva incertesa és la nostra incertesa.

Ningú és, ara mateix, lliure d’aquest risc inesperat i que ha canviat les nostres vides. Ningú.

Tot i aixó, per damunt de les mesures d’aillament, del confinament absolutament necessari que ens diuen i creiem, ens colpeix de manera profunda i especial saber de persones, conegudes o no, que han contret el virus pel fet d’estar al servei nostre als hospitals, sobretot.

A metges, infermeres, personal sanitari de tot ordre, dels laboratoris, de tasques administratives, de neteja, xofers d’ambulància, … admiració i agraiment.

I amb ells, a tots el que estan en un servei o altre en aquests moments i dies d’emergències, al carrer, en botigues d’alimentació o allà on sigui, i que tampoc poden aïllar-se i hi tenen tan dret com nosaltres, admiració i agraiment, també.

Admiració i agraiment perque són al servei de la nostra salut. I arrisquen la seva -i de quina manera!- per protegir la nostra.

Admiració i agraiment.

En cada persona que és atrapada pel virus pel fet d’estar al servei de la ciutadania, sentim un profund calfred per la nostra imposibilitat de fer res. Res que no sigui quedar-nos a casa. Res que no sigui observar escrupulosament les mesures de prevenció. Rés que no sigui pensar-los en un intent de transmetrels-hi tot el coratge del món.

Potser no és molt. Ho sabem. O potser és l’únic ara que podem fer. I és bo que ho sàpiguen. Que sàpiguen el que sentim en aquests moments tan durs per tothom.

Sortir cada dia, mentre duri el malson, una estona a les vuit del vespre, quan es fa fosc, i des del balcó, la finestra, el terrat o des d’allà on es pugui, i aplaudir-los, aplaudir-los molt, pot ser una senzilla manera de dir-los-hi que som una població confinada però no insensible a tanta generositat i entrega.

Admiració i agraiment. I aplaudiments també.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*