Inici Societat Activada l’alerta del Plaseqcat per un incident ja resolt en una empresa...

Activada l’alerta del Plaseqcat per un incident ja resolt en una empresa de Vilanova del Camí

COMPARTIR

Protecció Civil ha activat aquest matí l’alerta del pla Plaseqcat per un accident a la indústria Proquip SA, al Polígon Indústrial Pla de Rigat de Vilanova del Camí. L’incident ja ha quedat resolt i s’ha desactivat l’alerta del pla. Segons ha informat el telèfon 112, a les 11.04 hores s’ha produït un accident a l’empresa, però es desconeixen les substàncies involucrades. Hi ha hagut una reacció a la depuradora de l’empresa que s’ha pogut veure des de l’exterior de l’empresa. L’empresa es dedica a la logística de productes químics i no es tracta d’una indústria SEVESO.

La Policia Local de Vilanova del Camí ha rebut dues trucades de persones que estaven a les proximitats de l’empresa i s’han desplaçat al lloc a fer les primeres valoracions. En arribar al lloc han observat que no hi havia activitat a la nau.

Els Bombers s0han desplaçat al lloc amb cinc dotacions, entre elles el furgó de risc tecnològic. Després de valorar la situació han observat que hi havia una reacció a l’aire lliure a la zona de la depuradora fruït de la barreja de diversos productes a les canonades de la depuradora. La reacció ha percolat al mur exterior de l’empresa sense arribar a afectar la via pública. Després de valorar conjuntament amb l’encarregat de planta s’ha procedit al traspàs de custòdia a la propietat de l’empresa, que s’encarregarà de dur a terme la neteja pertinent de les instal·lacions.

El Sistema d’Emergències Mèdiques ha desplaçat tres dotacions al lloc, però no han hagut d’atendre a cap persona.

ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*