Inici Destacats Abril Besa (Igualada Femení HCP), convocada amb la Selecció Espanyola per l’Eurockey

Abril Besa (Igualada Femení HCP), convocada amb la Selecció Espanyola per l’Eurockey

COMPARTIR

La Real Federación Española de Patinaje (RFEP) ha donat a conèixer les jugadores i porteres convocades per a participar amb la selecció espanyola a l’Eurockey que es disputarà del 5 al 8 d’octubre a Blanes/Lloret de Mar. Entre aquestes estarà la igualadina Abril Besa Torrents, jugadora de l’Igualada Femení Hoquei Club Patins.

La temporada passada va participar en vàries tecnificacions de la RFEP i al Campus de la mateixa federació espanyola celebrat aquest estiu a Vilafranca del Penedès. També va participar al Campionat de Catalunya de la seva categoria FEM15 i va reforçar al FEM17 també al Campionat de Catalunya. Amb només 14 anys, la talentosa jugadora ha disputat ja 6 Campionats de Catalunya en la seva etapa formativa. Tots amb el club igualadí.

Durant la temporada passada el club va aportar nombroses jugadores a les tecnificacions i controls de les federacions catalana i espanyola, tot i no fer-ho públic a les seves xarxes. Una mostra més del potencial formatiu del club igualadí al que continua animant a totes les seves jugadores i porteres a treballar amb intensitat i constància, i que aprofita per a felicitar-les a totes elles.

Amb l’Abril, serà ja la 4a jugadora formada al club que participa amb la selecció espanyola a l’Eurockey en categoria FEM17, des del 2021. Les dues primeres van ser la jugadora dels Hostalets de Pierola, Laura Crespo -que ja ha començat pretemporada amb l’equip d’OkLiga del club igualadí- i la portera de Els Monjos, Blanca Garcia. La ‘Lauri’ va ser la màxima golejadora del torneig que s’acabarien adjudicant al superar a la final al combinat HPR, on hi participaven també les seves companyes de club i equip, Gina Balcells i Arian Martín – que també han iniciat la pretemporada amb el primer equip igualadí-. La temporada passada hi va participar també la jugadora de Capellades, Carla Gualda; qui va acabar disputant la final i va gaudir d’una experiència única i irrepetible amb les millors jugadores de la categoria.

El club igualadí va ser, la temporada passada, el club amb més equips íntegrament femenins federats d’Europa i aquesta temporada comptarà amb un total de 10 equips femenins i amb la seva escola d’hoquei patins ‘OkPatina’ com a una fàbrica inesgotable de talent.

L’Igualada Femení HCP és, probablement, el millor club formatiu històric de l’hoquei patins femení d’Europa i, l’Abril Besa, n’és l’enèsim exemple de l’excel·lent tasca formativa del club igualadí en quantitat i qualitat, i la punta de l’iceberg d’una altra ‘escandalosa fornada’ de joves jugadores que, de seguir amb la mateixa actitud i progressió, tenen moltes opcions de convertir-se en jugadores importants de l’hoquei patins femení. I ho tenim aquí, a casa, a l’Anoia, a Igualada.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*