Inici Cartes dels lectors Abordar l’alarmant augment de les taxes de residus: una crida a l’acció...

Abordar l’alarmant augment de les taxes de residus: una crida a l’acció a La Torre de Claramunt

COMPARTIR

En un preocupant gir dels esdeveniments, els residents de La Torre de Claramunt es troben bregant amb un augment inacceptable en les taxes de residus que amenaça el benestar de les famílies que ja enfronten dificultats econòmiques en el context mundial actual.

El desmesurat augment de les taxes en un 40% planteja una amenaça directa a les vides dels vilatans, la qual cosa posa en relleu un problema crític que exigeix atenció immediata.

La petita població, coneguda per la seva comunitat humil i afable, i el seu esperit resilient, s’enfronta ara a un augment sense precedents de la taxa de residus, la qual cosa suposa una càrrega per a les famílies, i especialment a aquelles amb escàs poder econòmic.

Les implicacions d’aquest augment són de gran abast i afecten la vida quotidiana i els mitjans de subsistència dels torredans.

Enmig d’aquests desafiaments, hi ha una sensació palpable de decepció per la falta d’empatia per part del govern local.

Els residents estan expressant la seva preocupació per la postura aparentment indiferent adoptada per algunes autoritats locals, en particular l’alcalde (i alhora regidor de gestió de residus del Consell comarcal), així com amb el regidor que li ha permès continuar en el lloc gràcies al seu acord de govern mitjançant el qual ha accedit a aquesta pujada desmesurada, per a aconseguir els seus objectius personals i/o de partit, en contra del benestar dels seus veïns.

És descoratjador presenciar el fracàs del govern actual a l’hora d’abordar adequadament l’angoixant situació. Aquesta falta de capacitat de resposta planteja dubtes sobre el compromís amb el benestar de la comunitat.

Els residents mereixen un govern que comprengui la gravetat de la situació i que treballi activament per a assolir una solució sostenible, més enllà dels interessos personals o de partit.Si bé es reconeixen les complexitats de la gestió de residus, és fonamental que les autoritats locals col·laborin amb la comunitat per a trobar solucions pràctiques i compassives.

L’alcalde, com a figura clau en aquest procés, ha de reavaluar les polítiques existents, involucrar-se amb la comunitat i prioritzar les necessitats dels residents per sobre de les conveniències burocràtiques.

Com a ciutadans preocupats, fem una crida a la corporació municipal perquè demostri un compromís genuí amb el benestar de La Torre de Claramunt.

És hora d’adoptar un enfocament proactiu i compassiu en la gestió de residus, que tingui en compte les lluites econòmiques que enfronten moltes famílies del municipi, i que convoqui una taula amb tots els partits del municipi per a poder trobar junts la millor solució per als veïns.Amb un esperit d’unitat i responsabilitat col·lectiva, el Grup Municipal Socialista insta el govern local a abordar aquest problema amb promptitud, garantint un futur sostenible per a tots els residents, en fomentar la comunicació oberta i adoptar polítiques empàtiques, podem superar els desafiaments que planteja l’augment de les taxes de deixalles i construir una comunitat resilient que prosperi fins i tot enfront de l’adversitat.

Després d’analitzar els pressupostos, als quals no hem tingut accés amb anterioritat i fins i tot hem tingut informacions esbiaixades, havent fins i tot de fer un recés en el ple per a poder examinar alguns documents que no havien arribat, sentim que aquesta empatia i aquestes ganes d’involucrar al poble en les seves decisions no està sent prioritari per al consistori.

Per a un govern que (en part almenys) es diu animalista, feminista i ecologista, trobem a faltar inversions o partides destinades a igualtat en alguna de les seves branques: ni violència de gènere, ni col·lectiu LGTBI, es retallen partides en la protecció animal i subvencions a entitats animalistes, retallades en les ajudes a llibres pels estudiants de primària o batxillerat… .

Ja fa temps que diem que trobem a faltar l’empatia d’antany on es permetia reunions per a analitzar la proposta de pressupostos, i s’incloïen partides de l’oposició que milloraven els pressupostos, però en les últimes etapes notem una deriva ocultista i autoritària, que entenem serà per no haver volgut formar govern conjuntament, la qual cosa ens sembla negatiu per al municipi i sembla que s’accepti fins i tot castigar el poble per això. El nostre tarannà, que sempre hem expressat per activa i per passiva, és que serem aquí quan s’hagi de votar coses per als veïns, per a tots els veïns, per al benestar dels veïns, i no és necessari estar en el govern per a acceptar mesures tan poc recapacitades com aquesta pujada de taxes inacceptable.

Només esperem que el govern municipal recapaciti i s’obri a dialogar amb els partits de l’oposició i amb la ciutadania, per a fer que La Torre sigui un millor lloc per a viure, i no un municipi cada vegada més empobrit i envellit en totes les seves facetes com és en les últimes legislatures.

 

Sergio Fernández regidor del PSC La Torre de Claramunt

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*