Inici Destacats 400 persones participen de l’Ofrena del Ciri Votiu a Montserrat

400 persones participen de l’Ofrena del Ciri Votiu a Montserrat

COMPARTIR

Aquest dissabte, 25 de maig, la ciutat d’Igualada ha renovat la seva tradicional ofrena del Ciri Votiu a la Mare de Déu de Montserrat. La comitiva formada per 400 persones ha sortit a les 9 del matí des de l’estació d’autobusos d’Igualada. Un total de 7 autocars han transportat als participants fins a Montserrat on han pogut assistir a la missa conventual de dissabte i, posteriorment, han estat rebuts pel Pare Abat de Montserrat, Manel Gasch.

La comitiva ha estat encapçalada per l’alcalde de la ciutat, Marc Castells i diversos regidors del consistori. A més també s’hi han afegit representants de les entitats igualadines que aquest any celebren un aniversari rodó com son, Cercle Mercantil (125 anys), Club Natació Igualada (90 anys), Club Excursionista UEC Anoia (60 anys), Penya Blanc Blava (70 anys), Agrupació Sardanista d’Igualada (50 anys), Associació Flama del Canigó (40 anys), Hoquei Línia Igualada (30 anys) i Unió Extremenya (30 anys).

Aquesta tradició, que es va recuperar a la dècada dels anys noranta recorda que ara fa més de cinc-cents anys, l’any 1.515, amb l’objectiu d’evitar l’arribada d’una epidèmia de pesta sorgida a Barcelona, els consellers de la vila d’Igualada van demanar protecció a la Mare de Déu duent-li un ciri.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*