Inici Societat Un 33% dels infants de l’Anoia s’ha vacunat amb la primera dosi...

Un 33% dels infants de l’Anoia s’ha vacunat amb la primera dosi contra la Covid-19

COMPARTIR

El recinte de l’Escorxador d’Igualada va iniciar el passat dimecres la vacunació de les segones dosis pediàtriques, que corresponen als nens i nenes de 5 a 11 anys que van començar a vacunar-se a mitjans de desembre. Mentre es continuen administrant primeres dosis als nens i nenes que encara no han rebut la vacuna. Fins ara, prop de 10.500 nens i nenes d’aquesta franja d’edat s’han vacunat amb una primera dosi a la Catalunya Central que representa un 30,44% de vacunació pediàtrica prevista a la regió sanitària segons dades recollides pel CatSalut a 9 de febrer.

Fins el moment, 2.514 nens i nenes de la comarca de l’Anoia han rebut la primera dosi de la vacuna contra la Covid-19. Això suposa, segons les dades facilitades per Salut, un 33,34% de la població d’aquesta franja d’edat.

En el cas de la població major de 12 anys, a la comarca els vacunats amb la primera dosi són 98.249 (82.50% del total) i els que tenen la pauta completa són 93.611 (78.60%).

Per a vacunar els infants d’entre 5 i 11 anys en primera dosi cal demanar dia i hora a vacunacovidsalut.cat i la segona se segueix el mateix procediment que en la vacunació d’adults, s’avisa via SMS. La vacunació pediàtrica es fa en horaris diferents del de les persones de més de 12 anys o més.

Per a aquest grup d’edat s’administra una posologia específica d’una de les vacunes aplicades als adults (Pfizer/BioNTech – Comirnaty); la dosi administrada per a la franja d’edat d’entre 5 i 11 anys és un terç (10 mcg) de la que s’administra als adolescents i adults (30 mcg). Els infants entre 5 i 15 anys que no puguin anar a vacunar-se amb el seu pare, mare, tutor o tutora legal hauran d’anar acompanyades d’una persona que porti signada l’autorització impresa que trobaran al portal canalsalut.gencat.cat.

Diferents casuístiques en les segones dosis pediàtriques

L’alta incidència de casos de COVID-19 en població infantil en els mesos de desembre i gener ha generat dubtes de qui pot apuntar un nen o una nena a rebre la segona dosi. En aquest sentit, recordar que si un nen o nena és un cas positiu de COVID-19 no es pot vacunar. Tampoc si està realitzant una quarantena per contacte estret. En aquests casos:

– Si és un cas positiu de COVID-19, haurà de vacunar-se 8 setmanes després de la recuperació de la malaltia.

– Si és contacte estret però no un cas positiu de COVID-19 es podrà vacunar una vegada finalitzi la quarantena.

FER UN COMENTARI

*