Inici Cartes dels lectors 3 anys sense pressupost, 3 anys de desgovern a l’Ajuntament del Bruc

3 anys sense pressupost, 3 anys de desgovern a l’Ajuntament del Bruc

COMPARTIR

Dimecres dia 15 de juny es va celebrar ple ordinari a l’Ajuntament del Bruc, just després de 3 anys de la constitució del nou consistori on ERC-Bruc Viu va decidir governar i aventurar-se a fer camí en solitari, en minoria. Han estat 3 anys sense ser capaç d’aprovar un pressupost i anar amb el pressupost prorrogat del 2019 fins ara, inèdit a Catalunya.

Volem fer memòria i tornem a recordar que Junts pel Bruc l’any 2019 els vàrem fer l’oferiment de seure a parlar amb l’objectiu de donar estabilitat durant els 4 anys següents, seure i acordar programari i objectius comuns. Però la resposta de la senyora Bàrbara Ortuño, actual Alcaldessa, va ser NO. Ni tan sols va voler entrar en cap tipus de negociació. Quan es prenen aquest tipus de decisions, un ha de saber les conseqüències i repercussions de futur. Per tant, qualsevol responsabilitat posterior recau sobre qui ha rebutjat aquest oferiment.

I és que el temps posa a tothom al seu lloc! I més quan no es treballa el consens, l’acord i les majories, imprescindible a la política i a la vida en general. ERC-Bruc Viu mai ha tingut voluntat d’apropar posicions, situació que provoca que no hi hagi confiança; si li sumem la manca de transparència i amb el seu joc de dir les veritats a mitges, amb mentides. Si li sumem que sovint ha mostrat un tracte dèspota i autoritari amb manca de respecte cap a la resta de regidors…i amb aquest actitud poc transparent i impositiva, és difícil arribar a acords.

Si a tot això li sumem que les nostres formes de fer i les nostres prioritats, les de Junts pel Bruc, no són les mateixes que les de l’equip de govern ERC. La nostra forma de fer és diferent amb un clar accent on la proximitat, el contacte directe amb la gent, escoltar-la de veritat per oferir i millorar dia a dia els serveis generals, es digui neteja, es digui seguretat, es digui medi ambient, es digui promoció del comerç i els establiments que generen activitat al bruc; o el relacionat amb l’esport, l’ensenyament, la salut…el nostre tarannà és anar de la mà de les entitats del poble.

També el que realment ens ha sorprès a Junts pel Bruc és el fet que hores d’ara, i al mes de juny, ens presentin el pressupost del 2022 quan seria l’hora d’anar plantejant el del 2023, però bé, ja estem acostumats que ERC-Bruc Viu arribin tard i malament.

Ens presenten un pressupost que a sobre en la seva explicació que ens fan en Junta de portaveus, i al mateix ple, reconeixem que és el mateix que ja els hi vam votar en contra en el seu dia. Que l’únic que incorporen són els  increments de l’IPC dels anys corresponents. I la resta de tancaments dels anys amb pressupost prorrogat i on han fet modificacions de crèdits de tots aquests anys, des del 2019 que tenim pressupost prorrogat, on estan reflectides?

Públicament també expressen que ens presenten un pressupost que diuen que no és polític…llavors que estan fent? La política es fa cada dia, amb cada acció i cada activitat o servei que s’ofereix a les veïnes.

Ens presenten un pressupost que no te en compte la realitat del Bruc. Augmenten les entitats i les seves activitats, però en canvi, mantenen el mateix import de la subvenció 25.000 euros…això no es promoure el teixit associatiu del Bruc.

Tanmateix hi ha una entitat que està creixent i que s’ha de posar en valor per la tasca que està desenvolupant dia a dia, i que és tant important, em refereixo a l’ADF, per la seva implicació, continuïtat i perquè sempre els tenim al nostre servei i de totes les bruquetanes i els bruquetans. La dotació que proposa ERC és de 6.000€ i ja fa anys que es queda curta,  i Junts pel Bruc considerem que es mereix duplicar-la a 12.000€

També considerem que hi ha altres maneres diferents de gestionar i promoure ensenyaments artístics, culturals i esportius aplicant polítiques pròpies que sigui complementària a les que, gràcies als convenis i subvencions de Consell Comarcal de l’Anoia o Diputació, es porten a terme. Hi ha altres enfocaments que poden beneficiar més directament a les famílies, però per fer això cal treballar i és clar… porta molt de temps, molta feina i alhora dotació econòmica que ERC Bruc Viu no està disposada a gastar. Tenen altres prioritats!

A banda de l’explicat fins ara, volem denunciar una actitud poc decorosa de l’alcaldessa:

“No es pot anar dient al personal de l’ajuntament que si el pressupost no s’aprova corren perill les seves nòmines. És rotundament FALS. Això només te una explicació: o es fa per ignorància, que ho dubto; o es fa per mala fe…o pels dos motius.”

Ja ho hem expressat en moltes ocasions que en política no s’hi val tot: ni es juga amb els diners dels contribuents, ni es juga amb els sous dels treballadors.

Rebutgem i denunciem totalment aquesta forma tant poc elegant, per dir-ho fi, de fer política. Política a la que ja ens te acostumats ERC-Bruc Viu al Bruc.

Evidentment, el vot als pressupostos de Junts pel Bruc va ser NO, que sumat al vot negatiu dels grups d’EBET i Units pel Bruc, 6 vots en contra i 5 a favor de l’equip de govern. Per tant no es van aprovar els pressupostos.

 

Rafel Galvan

Junts pel Bruc

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*