Inici Economia 14-N: Segona vaga general de l’any i primera d’àmbit europeu

14-N: Segona vaga general de l’any i primera d’àmbit europeu

COMPARTIR

[Img #2127]Catalunya viu avui la segona vaga general de l’any -la segona, per tant, de Mariano Rajoy com a president del govern espanyol- i la primera que està convocada de manera coordinada a tot el continent europeu en protesta per les mesures d’austeritat dels diferents governs. A l’Estat, aquesta vaga general, convocada pels sindicats majoritaris, CCOO i UGT, i també pels sindicats minoritaris i organitzacions en contra de les retallades com la Plataforma Prou Retallades de Catalunya, arriba per protestar contra les polítiques d’austeritat aplicades pel govern espanyol i l’augment del nombre d’ERO. Els serveis mínims seran del 33% en el transport públic durant les hores punta.

És el primer cop que es convoca una mobilització d’abast europeu en protesta per les polítiques d’austeritat dels estats que apliquen els dictats de la Unió Europea. La jornada d’acció i solidaritat convocada per part de la Confederació Europea de Sindicats (CES) inclou vagues, manifestacions i altres accions per tal de mobilitzar el moviment sindical europeu en contra de les polítiques de la UE.

Unes mesures que, segons aquesta confederació, «lluny de restablir la confiança tan sols comporten l’empitjorament dels balanços i el foment de la injustícia». Així, a més de l’estat espanyol aquest dimecres hi haurà vaga general a països com Portugal, Grècia, Xipre o Malta i es duran a terme jornades de lluita a França, Alemanya, Itàlia o Bèlgica.

A l’Estat aquesta convocatòria arriba atiada per l’augment d’acomiadaments en paral·lel al d’Expedients de Regulació d’Ocupació (ERO) i la manca de resultats de la reforma laboral, així com les retallades socials dels governs del PP o CiU. Estarà marcada també pels desnonaments, després que dos suïcidis hagin portat el govern espanyol i el PSOE a entaular converses per tal de posar-hi fi.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*