Inici Blocs 14 de juny. Units a favor de l’educació

14 de juny. Units a favor de l’educació

COMPARTIR

Les entitats cíviques i educatives agrupades dins la plataforma Somescola.cat han convocat per aquest dissabte una gran mobilització en suport de l’escola catalana i per mostrar el rebuig de la comunitat educativa a la llei d’ensenyament impulsada pel govern espanyol (l’anomenada Llei Wert o d’‘españolizar a los niños catalanes’) i a la judicialització i politització del nostre sistema educatiu.

 

Sota el lema “Per un país de tots, decidim escola catalana” la mobilització tindrà lloc a Barcelona, dissabte 14 de juny, a partir de les 6 de la tarda: passeig de sant Joan/Gran Via de les Corts Catalanes.

 

L’acció, tindrà un to festiu i reivindicatiu alhora, on a més de tota la comunitat educativa i tota la societat que en vulgui participar prendran un paper actiu les colles de cultura popular.

 

Participa i fem visible la marea verda a favor de l’escola catalana i del sistema d’immersió lingüística, un model d’èxit i una eina de cohesió social que ha afavorit la igualtat d’oportunitats al nostre país. També serà un reconeixement a la comunitat educativa que ho fa possible. Aquesta marea es visualitzarà a través de les samarretes estampades per a la mobilització, que també ajuden a finançar-la, i als capgrossos que els nens i nenes d’arreu construiran per animar-la.

 

Tothom és convocat a aquesta manifestació. Tothom és afectat per aquest sistema que ens volen imposar: una llei únicament aprovada pel partit que la va crear, totalment centralista, imperialista i segregadora. Que amenaça greument el model d’escola catalana i els aprenentatges que rebran els nens i nenes, nois i noies que actualment estan a les escoles i instituts, fent-los retrocedir estrepitosament. Trobareu la llei a: http://www.boe.es/boe/dias/2013/12/10/pdfs/BOE-A-2013-12886.pdf

 

La manifestació del dissabte 14 i les nostres accions diàries com a mestres, mares o pares, càrrecs electes i societat tota han d’anar encaminades a mostrar el ferm rebuig a la llei que ens volen imposar i a la defensa del model d’escola catalana aprovat per una àmplia majoria al Parlament de Catalunya. Alhora, hem de fer evident la nostra posició a la consellera d’educació perquè no retrocedeixi ni un pas i es mostri ferma en aquest procés. Necessitem que manifesti com pensa fer front a la lomce. Les escoles han de rebre un missatge clar i unànime.

 

Podem actuar de diferents maneres. La xarxa d’escoles insubmises ens proposa unes línies de resistència, entre elles signar declaracions al consell escolar del centre i als ajuntaments i perquè els facin arribar al Parlament de Catalunya. En trobareu d’altres.

 

Cap nen del món mereix un menyspreu tant gran.

Catalunya està en un moment decisiu, volem decidir el nostre país, dissenyar-lo a mida, fer-lo millor. Catalunya ha d’avançar ferma i pot estar al costat de les potències mundials perquè tenim molt potencial. Només ho aconseguirem amb una formació de qualitat, que han de rebre aquestes generacions i de la qual en veurem i ens beneficiarem la societat sencera en el present i el futur.

 

La meva posició és clara: insubmissió total, absoluta i decidida des de la meva vessant de mare i mestra.

I tu, continuaràs mirant-t’ho de lluny? També t’afecta!

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*