Inici Art El 12è FineArt Igualada aposta per les propostes de caire documental i...

El 12è FineArt Igualada aposta per les propostes de caire documental i social

COMPARTIR

El festival FineArt Igualada celebrarà del 23 de febrer al 17 de març la seva 12a edició i ho fa amb una aposta per les exposicions que donen protagonisme a la fotografia social i documental. En total hi haurà una quarantena d’exposicions en una quinzena d’espais expositius repartits per tota la ciutat. Aquesta edició compta amb la participació d’una setantena de fotògrafs provinents d’arreu del món com són els alemanys Gunnar Knechtel i Karen Pullich o la italiana Myriam Meloni. Els organitzadors han destacat l’obra col·lectiva de ‘Creadores de Conciencia», amb més de 40 fotoperiodistes, i també l’exposició ‘Guerrer@s’, una iniciativa solidària de fotografia documental amb la participació de 67 fotògrafs.

Alguns dels noms que es podran veure a Igualada són els dels fotoperiodistes Alfons Rodríguez, Jordi Oliver, Pau de la Calle, Gisela Pretel, Asier Gogortza, Sara Boldú, Toni Bargany i també els igualadins Maria Gregori i Marc Quintana, entre d’altres. A més, el festival ofereix també les fotografies del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià i el 73è TrofeuPell de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada. Al mateix temps, s’exposaran les fotografies de la ONG Sary Feo, el Premi Miravisions de Fotoperiodisme 2023 i la mostra fotogràfica dels centres educatius de l’Anoia.

Per la seva banda, les escoles de disseny i fotografia continuen apostat pel FineArt i es podran veure els treballs de diferents alumnes d’arreu del país. Les exposicions es complementaran amb activitats relacionades amb el món de la fotografia com visites guiades, taules rodones, tallers i xerrades.

La regidora de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Carme Riera, ha destacat que l’objectiu del FineArt és «apropar el món de la fotografia a tots els públics» i considera que durant aquests 12 anys s’ha convertit «en un referent». A més, també ha destacat que una de les particularitats del festival és que permet «descobrir» espais d’Igualada que habitualment estan tancats al públic. De la seva banda, el director del certamen, Ramon  Muntané, ha exposat que enguany han volgut dedicar el festival a la «feina social» que fan els fotoperiodistes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*