Inici Societat La 10a edició de la Fira de l’ensenyament d’Igualada recuperarà la presencialitat

La 10a edició de la Fira de l’ensenyament d’Igualada recuperarà la presencialitat

COMPARTIR

Els propers dies 24 i 25 de març es celebrarà la desena edició de la Fira d’Ensenyament d’Igualada, adreçada especialment a joves i famílies així com a tota persona que tingui interès en formar-se i conèixer l’oferta formativa existent.

La Fira ha estat presentada per la regidora d’Ensenyament , Patrícia Illa, i el regidor de Promoció de la Ciutat, Miquel Vives. Illa ha explicat que, un any més, la fira s’articula amb la voluntat “d’apropar l’oferta formativa a famílies i joves de la ciutat que és una prioritat pel govern de la ciutat”. Illa ha assegurat que “com a ciutat educadora que som seguirem potenciant els nous estudis postobligatoris a la ciutat, tant universitaris com de formació professional, i sobretot seguirem dotant d’eines als joves perquè encertin el seu camí i descobreixin quins són els seus talents. Ho fem ja amb orientadors a tots els instituts de la ciutat, i seguirem treballant en aquest model de noves oportunitats educatives”.

Aquesta és una edició especial ja que des de l’any 2019 no es podia celebrar presencialment a causa de la Covid. L’any 2020 tot i que es preveia la seva edició, va haver d’anul·lar-se uns dies abans a causa de l’esclat de la pandèmia i l’any passat 2021 es va fer en format virtual.

Enguany s’ha apostat per fer de nou la fira presencial a l’edifici de l’Escorxador d’Igualada, si bé s’han aplicat mesures específiques de prevenció Covid, com ara la de crear un circuit d’entrada i sortida de les persones visitants, la distribució gradual de les visites de l’estudiantat procedent dels centres educatius en dos matins i no en un –com es feia abans- per tal d’evitar aglomeracions o bé posant a disposició la informació de la fira a través del Web www.firaensenyamentigualada.cat aplicant un codi QR d’ús pels visitants.

Miquel Vives ha remarcat que aquest any la fira mantindrà també una part virtual que va funcionar molt bé l’any passat “ens vam adaptar durant les restriccions i ara podem oferir a les famílies i estudiants els beneficis dels dos formats de fira per tal d’augmentar la informació i les possibilitats d’èxit”.

La fira comptarà amb tres espais diferenciats: un específic per a l’oferta d’ensenyaments universitaris, l’altre específic de formació professional i un tercer espai destinat al Punt d’Orientació de la Fira, format per un equip de professionals de l’orientació dels tres dispositius municipals existents: Ig-Nova Ocupació, La Kaserna i el Servei d’Orientació Educativa de l’Ajuntament d’Igualada. Des del Punt d’Orientació de la Fira d’Ensenyament d’Igualada s’orientarà i informarà de manera personalitzada i presencial a totes les persones que ho necessitin.

A més dels expositors i del Punt d’Orientació, gràcies al suport del la Diputació de Barcelona, s’han programat unes xerrades presencials adreçades a joves i famílies. Concretament una adreçada a joves, que porta per títol “Per què m’haig de seguir formant?”, a càrrec de D’EP Institut, que es celebrarà dijous dia 25 al matí, una xerrada adreçada a les famílies, que porta per títol “Com ajudo el meu fill i filla a decidir?”, a càrrec d’Itínere Serveis educatius SL, que es celebrarà divendres dia 25 a les 17:30h a l’Escorxador i una tercera en format online, organitzada pel Servei d’Orientació Educativa de l’Ajuntament d’Igualada, que porta per títol “Els ensenyaments postobligatoris (Batxillerats i Cicles Formatius)” oberta a tothom.

Per a més informació podeu consultar el web: www.firaensenyamentigualada.cat on hi ha detallada l’oferta formativa postobligatoria dels centres públics i concertats de la capital de l’Anoia: l’Institut Milà i Fontanals, l’Institut Joan Mercader, l’Institut Pere Vives Vich, l’Institut Badia i Margarit, l’Escola Pia, l’Acadèmia Igualada, el Centre de Formació d’Adults Anoia, l’Escola Municipal d’Art La Gaspar, l’Escola Municipal de Música i el Campus Universitari Igualada-UdL. També es podrà contemplar la fira en vista de dron.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*