Inici Cinema El Zoom projectarà films d’Europa, Brasil, Japó i Xile

El Zoom projectarà films d’Europa, Brasil, Japó i Xile

COMPARTIR
Imatge promocional de 'La dona del segle', el film que obrirà el certamen.

El Zoom Festival, que tindrà lloc del 20 al 25 de novembre a Igualada i Barcelona, pre-estrenarà una cuidada selecció de produccions internacionals de cinema per a televisió. En total, la Secció Oficial del certamen mostrarà 9 films produïts a Espanya, Xile, Japó, Alemanya, Brasil, França i Hongria. La majoria d’aquestes pel·lícules són drames històrics inspirats en fets reals. El film que obrirà enguany el certamen ‘La dona del segle’ (Espanya, 2018), dirigida per Sílvia Quer i ambientada en la convulsa Barcelona de les vagues i el pistolerisme del 1919. Es mostrarà per primera vegada el dimarts 20 de novembre a les 20.00 al Teatre Municipal l’Ateneu.

La Secció Oficial també comptarà amb ‘Mary & Mike’ (Xile, 2017) de Julio Jorquera i Esteban Larraín, ‘Kurara’ (Japó 2017) de Taku Katô, ‘Alles Isy'(Alemanya 2017) de Mark Monheim, ‘Sob Pressão’ (Brasil, 2017) d’Andrucha Waddington i Mini Kerti, L’e temps des égarés’ (França, 2017) de Virginie Sauver, ‘Örök Tél (Eternal Winter)’ (Hongria, 2017) d’Attila Szász, ‘Asesinato en la universidad’ (Espanya, 2018) d’Inaki Peñafiel iCançó per a tu (Espanya, 2018) d’Oriol Ferrer. La majoria són drames històrics inspirats en fets reals i ambientats en diferents episodis contemporanis com el franquisme, el nazisme, la dictadura d’Augusto Pinochet o el drama actual dels refugiats.

Les pel·lícules seleccionades

‘La dona del segle’ (Espanya, 2018) de Sílvia Quer és un drama ambientat en la convulsa Barcelona de les vagues i pistolerisme del 1919 i protagonitzat per la Consuelo, una jove òrfena que s’enfronta a tota mena de prejudicis mentre investiga si és filla d’un conegut pintor i la seva musa gitana. Es mostrarà per primera vegada el dimarts 20 de novembre a les 20.00 al Teatre Municipal l’Ateneu.

‘Kurara’ (Japó, 2017), dirigida per Taku Katô, es projectarà el dimecres 21 de novembre a les 21.30 a l’Ateneu Cinema, explica la història de Oei, filla del pintor Katsushika Hokusai. Quan el pintor se sent massa gran per continuar pintant, la protagonista es converteix en la mà i el pinzell de l’artista. És en aquest moment quan Oei desenvolupa el seu estil pictòric propi.

‘Alles Isy’ (Alemanya, 2017), dirigida per Mark Monheim, explica la història d’en Jonas, un adolescent de setze anys, està enamorat de la seva millor amiga, l’Isy. Un dia, en una festa, l’Isy perd el control a causa del consum de drogues. Al principi, en Jonas i els seus amics ho troben divertit, però aviat la situació s’agreuja i els tres nois acaben violant la noia inconscient. Com que ella no recorda res, no hi ha conseqüències. Malgrat tot, aviat la mare de l’Isy comença a sospitar que la seva filla podria haver sigut violada i, mentrestant, en Jonas ho confessa als seus pares. El drama es projectarà el dijous 22 de novembre a les 18.00 a l’Ateneu Cinema.

‘Asesinato en la universidad’ (Espanya, 2018), d’Inaki Peñafiel, és un thriller històric ambientat a la ciutat de Salamanca. La pel·lícula gira al voltant del personatge de la Lara Cabanes, una escriptora i historiadora que s’encarrega d’investigar la mort d’un professor agustí que va morir al segle XVI en estranyes circumstàncies. El film es projectarà el divendres 23 de novembre a les 21.45 a l’Ateneu Cinema fora de concurs.

‘Sob Pressão’ (Brasil, 2017), està dirigida per Andrucha Waddington i Mini Kerti, es projectarà el dijous 22 de novembre a les 20.00 a l’Ateneu Cinema. Explica la història de l’Evandro, un metge talentós i deprimit, addicte a la feina, que exerceix de cap de cirurgia en un deteriorat hospital públic del subdistricte de Rio de Janeiro. Incapaç de superar la mort de la seva esposa Madalena, a qui no va poder salvar a la sala d’operacions després d’un greu accident, l’Evandro troba alleujament en la doctora Carolina, la seva companya de feina, que es refugia en la fe per afrontar les dificultats.

‘Le temps des égarés’ (França, 2017), està dirigida per Virginie Sauver. La Sira és una ex refugiada, parla sis idiomes i treballa com a traductora per OFPRA, l’Oficina Francesa per a la Protecció de Refugiats i Apàtrides, responsable d’aplicar els dictats de la Convenció de Ginebra. La Sira no dubta a extorsionar enormes quantitats de diners dels refugiats que busquen asil a França. Si bé la història és fictícia, el dramàtic destí i la crueltat imposada als refugiats s’aborden amb gran precisió. Aquest drama es projectarà el dijous 22 de novembre a les 22.00 a l’Ateneu Cinema.

‘Örök Tél (Eternal Winter)’ (Hongria, 2017) dirigida per Attia Szász. La pel·lícula està ambientada al Nadal de 1944. Els soldats soviètics envaeixen Hongria i arrosseguen totes les dones joves d’origen alemany des d’un petit poble fins a un camp de treball soviètic, on es veuen obligades a treballar a les mines de carbó. Aquí és on l’Irén coneix en Rajmund, un company que ensenyarà la protagonista a sobreviure. Si bé estan decidits a tornar a casa amb la seva petita família, la història i el destí tenen un pla diferent per ells: l’Irén i en Rajmund s’enamoren. El film es projectarà el divendres 23 de novembre a les 18.00 a l’Ateneu Cinema.

‘Cançó per a tu’ (Espanya, 2018) d’Oriol Ferrer. A la Barcelona de mitjans dels seixanta, la Laia, estudiant de dret, comença a sortir amb l’Ignasi, un activista universitari compromès amb la lluita clandestina contra el franquisme. Un triangle que es completa amb en David, un jove de bona família i amic de l’Ignasi, a qui la Laia no suporta. El film es projectarà dissabte 24 de novembre a les 16.00 a l’Ateneu Cinema.

‘Mary & Mike’ (Xile, 2017) de Julio Jorquera i Esteban Larraín. La pel·lícula es mostrarà el dimecres 21 de novembre a les 18.00 hores a l’Ateneu Cinema. Explica la història de la Mary i en Mike, una parella exemplar amb dos fills perfectes. La Mary és membre destacada de la vida cultural i intel·lectual del Xile de la dictadura, i en Mike és un americà simpàtic amb gran talent per a l’electrònica. A 20 metres de la casa familiar, en el que sembla ser el taller de treball d’en Mike, es torturen i assassinen enemics que estan articulant la resistència a la dictadura de Pinochet.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*