Inici Cinema El Zoom posarà l’accent en la convocatòria de premis als continguts televisius

El Zoom posarà l’accent en la convocatòria de premis als continguts televisius

COMPARTIR

El Zoom arriba a la seva 21a edició potenciant el valor de la convocatòria de premis, ja que són els únics guardons que es donen a Catalunya que valoren i aposten pel contingut televisiu de qualitat i internacional. D’aquesta manera, passa a definir-se «Premis Zoom Internacionals de continguts audiovisuals de Catalunya», se celebrarà del 23 al 25 de novembre a Igualada i ha rebut 81 propostes aspirants a endur-se algun dels guardons.

Aquest dimecres s’ha presentat la nova imatge dels Premis, que ha estat creada per l’igualadí Pep Valls, de l’estudi Evvo Retail i membre de l’equip del Zoom. En la presentació també hi han intervingut el regidor de Relacions Institucionals de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, els codirectors del Zoom, Anna Cervera i Jordi Comellas, i el vicepresident de comunicació de l’Ateneu Igualadí, Eulogi Domènech.

En el transcurs de la roda de premsa, l’organització del Zoom ha explicat el canvi que enguany fa l’esdeveniment en l’aposta de la gran trobada amb la indústria del sector a la gala de premis. El certamen va néixer l’any 2003 a Igualada i en la darrera edició va celebrar els seus vint anys d’història havent-se consolidat com un certamen de referència del sector i un esdeveniment estratègic per a la ciutat d’Igualada i per a Catalunya. Al llarg de vint anys han sigut pioners en l’aposta per la ficció televisiva. En aquesta 21ena edició, el Zoom evoluciona per esdevenir una convocatòria de premis, que sigui referent en l’àmbit dels continguts audiovisuals a escala internacional mentre continua apostant per la formació i la divulgació entre els estudiants i els públics més joves, a més de presentar novetats en el marc d’un espectacle de primer nivell. La gala, que enguany serà renovada i agafarà més rellevància, també incorpora un nou disseny en l’estàtua dels premis, la qual s’havia mantingut en els darrers anys.

Tot i centrar-se en la convocatòria de premis, els Premis Zoom continuarà oferint les projeccions de manera presencial de les projeccions KM.0, molt esperades al territori, i la resta d’activitats, que mantindran el mateix format: les Zoom Class a Igualada per a estudiants, la Zoom Experience per descobrir un nou format audiovisual i conèixer personalment els seus protagonistes i, evidentment, la gala de premis que enguany serà més esperada que mai gràcies a la rellevància que adquireixen els premis.

El nou format del Zoom és resultat d’un intens treball per part de l’organització en el darrer any amb diferents administracions públiques que sempre li han donat suport, així com els diferents agents, nacionals i internacionals del sector audiovisual.

Una quarantena de projectes opten als Premis Zoom

En total, seran cinc les categories que contempla la convocatòria de Premis Zoom: entreteniment, oberta a concursos, reality shows, talk shows, factual magazines, late shows i programes d’humor; informatius, amb telenotícies, reportatges, debats, entrevistes i especials informatius; programes culturals i divulgatius, com documentals i programes musicals i educatius; esports, que engloba tant programes com retransmissions; i ficció, categoria oberta a TV movies, mini sèries i sèries.

D’entre els 81 projectes presentats, el Zoom n’ha seleccionat 41 que optaran als Premis Zoom que atorgarà un jurat format per professionals del sector: millor format d’Entreteniment, millor Ficció, millor programa d’Informatius, millor programa Cultural i Divulgatiu i millor programa d’Esports. D’altra banda, també s’entregaran els Premis Showcase de pilots de ficció, amb el premi del Públic i el premi del Jurat; el Premi CIMA-Zoom Festival al Millor Format de TV per la igualtat de Gènere i  les millors produccions en català podran optar al Premi D.O. Catalunya. Així mateix, la direcció del Zoom atorgarà el Premi d’Honor, que en passades edicions han rebut persones com Olga Viza, Jordi Évole, Mari Pau Huguet, Antoni Bassas, Joan Pera o Xavier Sardà.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*