Inici Cinema El Zoom Igualada ultima una edició oberta a continguts més enllà de...

El Zoom Igualada ultima una edició oberta a continguts més enllà de la ficció

COMPARTIR

El Zoom Festival de Ficció televisiva i Formats d’Igualada arriba a la seva 16a edició amb l’objectiu de convertir-se “en una plataforma per als continguts audiovisuals de ficció i no ficció”, en paraules de la directora del festival, Anna Cervera. El certamen, que arrencarà el proper dia 20 a Igualada i es perllongarà fins el 25, presentarà nombroses novetats, entre elles els primers premis Zoom de Formats de TV, que reconeixeran la tasca dels programes ‘Polònia’ i ‘La Resistència’ i de la periodista Laura Rosel. Se sumaran als guardons, ja consolidats, els premis d’Honor del certamen que seran per la presentadora Mercedes Milà, a cadena pública cultural i europea ARTE, l’actriu Candela Serrat i la sèrie ‘Cuéntame como pasó’, amb el premi Servisimó Tu ets la tele. Aquest dimecres, l’Ateneu Igualadí ha acollit la presentació del festival amb la presència també del regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, Pere Camps, la presidenta de l’Ateneu, Mireia Claret, i el gerent del concessionari Servisimó, Francesc Púa.

Aquest 19è Zoom busca consolidar-se i assolir prop de 6.000 espectadors. Durant la presentació del certamen, Pere Camps, regidor de Cultura de l’Ajuntament d’Igualada, ha remarcat la importància del festival “que posa Igualada al mapa”. Per aquesta raó, ha avançat que de cara l’edició vinent es preveu un increment de la partida pressupostària que permetin al Zoom “fer un nou salt”.

L’estrena de ‘La dona del segle’

Anna Cervera, directora del Zoom, ha estat l’encarregada de desgranar el cartell d’aquesta edició. Cervera ha remarcat la “qualitat” de la secció oficial, que comptarà amb nou films i que permetrà veure, entre altres, per primera vegada ‘La dona del segle’ de Sílvia Quer, ambientada en la convulsiva Barcelona de les vagues i el pistolerisme.

Es veuran un total de nou films que optaran als premis Millor Pel·lícula, Millor Direcció, Millor Guió, Millor Interpretació i Millor Pel·lícula Catalana. El jurat el formaran Àgata Roca, Agustí Villaronga, Carme Basté, Pep Armengol, Jaume Santacana, Xavier Molinas, Carlota Canal i Anna Maria Bofarull.

Premis Zoom de Formats de TV

Els Premis Zoom Formats s’han creat, ha explicat Cervera, per donar visibilitat i reconeixement a tots els continguts televisius de qualitat més enllà de la ficció. Seguint en aquesta línia, a banda de l’entrega dels guardons a ‘Polònia’, ‘La Resistència’ i Laura Rosel, es faran activitats paral·leles. Destaca la ‘Conversa interactiva amb Laura Rosel’, on la peridoista contestarà les preguntes que el públic li faci presencialment i a través d’Instragram Live; o una trobada amb l’equip del programa de sàtira de TV3 “Polònia”

Activitats paral·leles

En aquest Zoom es podran veure capítols inèdits de les sèrie de TV3 ‘Com si fos ahir’ i ‘Si no t’hagués conegut’, i de Movistar+ ‘Virtual Hero’ i ‘Verguenza’.

També destaca la voluntat, ha explicat la directora, de seguir apostant per la creativitat de km 0 amb la projecció dels documentals ‘Sri Lanka’ d’Arnau Mateu, ‘Bohemia’ d’Anna Petrus i ’10+5. La Collanada’, de l’Associació Juvenil La Collanada.

Tampoc faltaran les activitats professionals i educatives. És el cas de ‘Poliamor’, una sèrie que s’emetrà exclusivament a través d’Instagram Live i que parlarà sobre la vida d’una jove que ha decidit posar punt final a la relació amb la seva parella; ‘Oh My Goig’, pensat per sensibilitzar i responsabilitzar als adolescents sobre la seva sexualitat; o l’estrena de la sèrie ‘Boca Norte’.

Redacció / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*