Inici Cinema El Zoom Igualada obre la seva 17a edició

El Zoom Igualada obre la seva 17a edició

COMPARTIR

El Zoom Festival ha donat el tret de sortida aquest vespre al Teatre Municipal l’Ateneu d’Igualada amb l’estrena de la pel·lícula Èxode (2019), de Román Parrado i coproduïda per Televisió de Catalunya i Set Màgic Audiovisual. En la seva 17ena edició, el festival presenta el seu cartell més complet. I és que es projectaran una cinquantena de produccions, el doble que l’any passat, gràcies a la incorporació d’altres gèneres més enllà de la ficció televisiva. Així, aquesta vegada es podran veure programes d’entreteniment, informatius, culturals i divulgatius o esportius. Durant la inauguració, el seu codirector, Jordi Comellas, s’ha mostrat “optimista” amb el “nou camí engegat” i l’expectació que aquest ha generat.

També des de l’Ajuntament, el regidor de Cultura Pere Camps ha remarcat l’embranzida que ha pres el certamen. Coincidint amb la decisió del consistori igualadí de presentar candidatura per a ser capital de la cultura catalana, l’edil ha subratllat que són festivals com el Zoom els que demostren el talent de la ciutat.

Per la seva part, Anna Cervera, codirectora del Zoom Festival, ha subratllat la importància del Zoom més enllà de les produccions, i com iniciatives com ara la MeetZoom Pro permet assolir “sinergies” entre els professionals del sector.

A l’estrena del Zoom hi ha assistit bona part del repartiment de la pel·lícula inaugural. Així hi eren Marcel Borràs, Joan Amargos, Òscar Muñoz, Marta Aguilar i Roser Tàpies, que han presentat el film ambientat a l’Espanya de la Guerra Civil, l’any 1938, on s’explica la fugida massiva cap a França després de la derrota de l’exèrcit republicà a la batalla de l’Ebre. Malauradament, problemes tècnics han impedit veure-la al complet i s’ha posposat l’estrena per a una altra jornada del festival.

Al llarg de tota la setmana, els assistents al Zoom Festival podran veure projeccions d’arreu del món a la secció oficial, i també produccions del territori a la secció Zoom Km0.

Del cartell, també destaquen les Zoom Class, que es faran a Igualada i Barcelona, i on els estudiants podran aprofundir els seus coneixements en el món de la televisió i els formats.

Primer guardons

Durant la inauguració s’han anunciat els guanyadors de dos guardons que neixen en aqusta edició; al Millor Youtuber i al Millor Instagramer. Es tracta dels influencers Luc Loren i Pau Clavero, respectivament. El primer ha estat escollit pels estudiants de la Facultat de Comunicació de Blanquerna – Universitat Ramon Llull; mentre que les escoles Gaspar Camps i IES Joan Mercader d’Igualada han estat les encarregades d’atorgar el de Millor Instagramer. Tots dos recolliran el premi, dissabte, en la gala de cloenda del festival.

Degut al canvi de format, amb nous gèneres, dissabte s’entregaran cinc premis a la Secció Oficial: Premi a la Millor Ficció, Premi al Millor Programa d’Entreteniment, Premi al Millor Programa d’Esports, Premi al Millor Programa Cultural&Divulgatiu, i Premi al Millor Programa Informatiu.

En la gala de cloenda també s’entregaran els Premis Zoom d’Honor, a Mari Pau Huguet i pel Canal #0 de Movistar; el Premi Auguri Sita Murt; el Premi D.O. Catalunya al Millor Format de Televisió català; i els Premis del Jurat i del Públic del 6è Showcase de Pilots de Ficció de Serielizados i Zoom Festival.

Gemma Aleman / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*