Inici Cinema El Zoom Igualada arrenca posant en valor el sector audiovisual a Catalunya

El Zoom Igualada arrenca posant en valor el sector audiovisual a Catalunya

COMPARTIR
Equip de 'La dona del segle' a la inauguració del Festival Zoom.

L’estrena absoluta de ‘La dona del segle’ de Sílvia Quer ha servit per donar el tret de sortida al Festival Zoom d’Igualada. El film ambientat en la convulsa Barcelona de les vagues i el pistolerisme del 1919 és una de les nou TV movies que s’estrenaran en aquesta edició. Durant la gala d’inauguració tant l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, com la consellera d’Empresa, Àngels Chacon han coincidit en posar en relleu el pes que està guanyant el sector a Catalunya. Aquest 16è Zoom busca consolidar-se i assolir prop de 6.000 espectadors.

El Zoom Festival ha arrencat aquest vespre i es perllongarà fins al dia 25. El certamen proposa nombroses novetats, entre elles l’aposta pels nous formats. En aquest sentit, durant la inauguració l’alcalde d’Igualada, Marc Castells, ha remarcat aquesta constant renovació del certamen que ha fet que el festival sigui ja un “referent internacional”.

Per la seva part, la consellera d’Empresa, Àngels Chacon, ha incidit en com el Zoom està esdevenint un exemple del pes que va guanyant el sector audiovisual a Catalunya, amb més de 2.200 empreses, 14.000 empleats i un valor afegit de 500 ME. Ha posat com a exemple el fet que Barcelona es convertirà, l’any 2021, en seu de la fira audiovisual mundial Integrated Systems Europe, que atreu a prop de 80.000 persones.

Una secció oficial de qualitat

L’altre gran protagonista de la nit ha estat ‘La dona del segle’ de Sílvia Quer. Abans de la seva projecció, la mateixa directora, ha reconegut que era tot “un honor” poder mostrar-la per primera vegada al festival igualadí.

La TV movie, coproduïda per TV3, À Punt, TVE, Distinto Films i Voramar Films, està ambientada en la convulsa Barcelona de les vagues i el pistolerisme del 1919. “És molt important que es puguin estrenar en festivals abans que en la televisió perquè et permet tenir el feedback del públic”, ha reconegut una de les protagonistes, l’actriu Elena Martín.

En total, la Secció Oficial del certamen mostrarà durant els propers dies 8 films més produïts a Espanya, Xile, Japó, Alemanya, Brasil, França i Hongria. A banda de ‘La dona del segle’, també comptarà amb ‘Mary & Mike’ (Xile, 2017) de Julio Jorquera i Esteban Larraín, ‘Kurara’ (Japó 2017) de Taku Katô, ‘Alles Isy'(Alemanya 2017) de Mark Monheim, ‘Sob Pressão’ (Brasil, 2017) d’Andrucha Waddington i Mini Kerti, L’e temps des égarés’ (França, 2017) de Virginie Sauver, ‘Örök Tél (Eternal Winter)’ (Hongria, 2017) d’Attila Szász, ‘Asesinato en la universidad’ (Espanya, 2018) d’Inaki Peñafiel iCançó per a tu (Espanya, 2018) d’Oriol Ferrer.

La majoria són drames històrics inspirats en fets reals i ambientats en diferents episodis contemporanis com el franquisme, el nazisme, la dictadura d’Augusto Pinochet o el drama actual dels refugiats.

Els premis Zoom de Formats de TV

Durant la inauguració, també s’ha aprofitat per reconèixer a la periodista Laura Rosel per la seva tasca al capdavant del programa ‘Preguntes Freqüents’ de TV3 amb el premi Zoom de Formats TV a la Millor Conducció de programa. Rosel, però, per motius laborals no ha pogut recollir el guardó que l’han recollit en el seu nom el director del programa, Pere Mas, i Agustí Esteve, director general del Terrat.

La nova secció del Zoom repartirà encara més guardons. Ho farà, però, en la gala de clausura. Els primers premis Zoom de Formats de TV reconeixerà, a banda de Rosel, la tasca dels programes ‘Polònia’ i ‘La Resistència’.

Activitats paral·leles

En aquest Zoom es podran veure capítols inèdits de les sèries de TV3 ‘Com si fos ahir’ i ‘Si no t’hagués conegut’, i de Movistar+ ‘Virtual Hero’ i ‘Verguenza’.

També destaca la projecció dels documentals de km 0 ‘Sri Lanka’ d’Arnau Mateu, ‘Bohemia’ d’Anna Petrus i ’10+5. La Collanada’, de l’Associació Juvenil La Collanada.

Tampoc faltaran les activitats professionals i educatives. És el cas de ‘Poliamor’, una sèrie que s’emetrà exclusivament a través d’Instagram Live i que parlarà sobre la vida d’una jove que ha decidit posar punt final a la relació amb la seva parella; ‘Oh My Goig’, pensat per sensibilitzar i responsabilitzar als adolescents sobre la seva sexualitat; o l’estrena de la sèrie ‘Boca Norte’.

Gemma Aleman / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*