Inici Cinema El Zoom Festival d’Igualada s’obre a nous gèneres i continguts

El Zoom Festival d’Igualada s’obre a nous gèneres i continguts

COMPARTIR

Aquest any el Zoom Festival va més enllà. La primera novetat de la 17ena edició és que el Zoom es presenta com a Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya-Formats TV& Internet i eixampla el seu territori. El festival, tot i que mantindrà la seu al Teatre Municipal i al Cinema de l’Ateneu d’Igualada, programarà diversos actes i activitats en universitats i centres educatius d’audiovisual de Barcelona ciutat.

Una ampliació de continguts que incrementarà els participants donant cabuda a una major diversificació de professionals i a un networking més ampli.

El canvi més important del Zoom Festival és l’ampliació de continguts. En la 17ena edició, el Zoom es converteix en l’únic festival internacional que dóna cabuda a tots els continguts audiovisuals independentment del format, canal de distribució i audiències i obert a totes les productores, televisions, estudiants i realitzadors independents de tot el món, sempre i quan el contingut audiovisual presentat (per a tot tipus de pantalla) s’ajusti a les bases de la secció oficial del Festival. Els gèneres acceptats són: FICCIÓ (Tvmovies i minisèries); ENTRETENIMENT (Games Shows, Talent Shows, Reality Shows, Magazine, Late Show, Factual i Humor); INFORMATIUS (Telenotícies, Reportatges, Debats i Entrevistes); CULTURALS&DIVULGATIUS (Generals, Musicals, Educatius i Documentals de 55’) i ESPORTIUS (Programes i Retransmissions). Quant a la categoria de ficció, la tvmovie o minisèrie no pot haver estat emesa per televisió en territori català ni distribuïda per internet. Pel que fa a la resta de categories, els programes han d’haver estat estrenats en els últims dos anys en el seu territori d’origen.

Els programes seleccionats optaran als Premis Zoom que atorgarà un jurat format per professionals del sector: millor format d’Entreteniment, millor Ficció, millor programa d’Informatius, millor programa Cultural&Divulgatiu, millor programa d’Esports. D’altra banda, els estudiants universitaris atorgaran el Premi Millor Youtuber i el Premi Millor Instagramer valorant el contingut audiovisual.

El Festival es completarà amb les seccions Zoom Sèries, amb estrenes de capítols inèdits de sèries d’èxit o presentacions, amb Zoom Km0, amb produccions audiovisuals del territori de l’Anoia i Zoom Varietés, una mostra de formats curiosos o singulars d’arreu del món. El Talent Campus de Formats de TV aportarà la descoberta de talent a les productores i TVs i, el Showcase de Pilots de Ficció proporcionarà al nou talent l’oportunitat d’entrar en el món professional.

Cal remarcar que els formats seleccionats en les categories de no-ficció seran objecte d’estudi: bé amb estudiants universitaris a les ZoomClass de Barcelona i Igualada, bé com a acció amb la indústria per tal d’establir sinèrgies, networking o anàlisi.

El nou model de Festival s’organitza en 5 àrees o blocs: Premis Zoom i Projeccions, Descobriment del Nou Talent, Formació a les Universitats i Escoles Audiovisuals, Accions amb la indústria: Networking i oportunitats de negoci internacional i nacional, Accions per al gran públic.

El Festival Zoom està organitzat per l’Ateneu Igualadí i compta amb el suport de la Diputació de Barcelona, el Departament de Cultura de la Generalitat i l’Ajuntament d’Igualada, amb el patrocini de DO Catalunya, el Concessionari Audi Wolkswagen Skoda Servisimó i la col·laboració de De Verité Produccions i la XAL i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals.

Sobre ZOOM FESTIVAL

El Festival Zoom neix a Igualada l’any 2003 amb l’objectiu de donar visibilitat a la ficció televisiva i atorgar reconeixement a un gènere que, en un principi poc valorat, ha aconseguit evolucionar fins el punt de diluir la línia que separa el cinema de la televisió. La influència americana, la bona qualitat cinematogràfica i els elogis de la crítica més exigent han revaloritzat el gènere i han augmentat els espectadors.

El Zoom, el primer festival de l’estat espanyol que va apostar pel cinema creat per a la petita pantalla, ara es reinventa i amplia la participació a la secció oficial. En aquesta nova edició, el Zoom inclou altres formats i continguts més enllà de la ficció.

El Festival Zoom segueix treballant per impulsar el reconeixement dels professionals, per donar visibilitat i explora nous horitzons i noves experiències, tant per al públic com per als professionals, productores i televisions. La implicació i la constància des de la primera edició, han convertit al Zoom en un festival de prestigi per a la indústria i en tot un referent de la petita pantalla.

La retransmissió de la Gala de Premis per LaXAL i CCMA aporta visibilitat a nivell nacional i afavoreix el descobriment de nous talents per part de productores i televisions. Una cita imprescindible per als amants de la cultura audiovisual.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*