Inici Cinema El Zoom Festival d’Igualada obre la porta als vídeojocs i recupera la...

El Zoom Festival d’Igualada obre la porta als vídeojocs i recupera la presencialitat

COMPARTIR

El Zoom Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya, que celebrarà la seva 19a edició del 23 al 28 de novembre a Igualada, incorpora enguany una nova categoria de videojocs a la Secció Oficial i recupera la presencialitat en la majoria d’activitats. Tot i això, els organitzadors han decidit mantenir l’aposta per un format híbrid per arribar a més espectadors. El festival ha rebut un total de 130 propostes de 16 països diferents, una trentena més que en l’edició anterior. El codirector del Zoom, Jordi Comellas, ha avançat que el certamen ha consolidat un pressupost de 120.000 euros, fet que li ha permès accedir a la categoria A de festivals, que correspon als més importants del país.

El festival igualadí ha decidit incorporar la nova secció de vídeojocs amb l’objectiu d’obrir-se a un públic més jove. Segons ha explicat la codirectora del certamen, Anna Cervera, la seva intenció és acostar-se a l’anomenada «generació Z» que, segons apunta, «consumeix el contingut audiovisual des de diferents vies, formats i plataformes». La nova secció de vídeojocs se suma a les quatre categories ja existents: entreteniment, informatius i esport, cultura i ficció.

Des del mes de maig passat, el festival ha rebut un total de 130 inscripcions, una trentena més que les rebudes en l’anterior edició. Els continguts provenen de 16 països diferents, entre els quals hi ha Itàlia, Rússia, Anglaterra, Alemanya o els Estats Units. D’entre els 130 projectes presentats, se n’han escollit 47 que optaran als Premis Zoom: 9 a la categoria de ficció, 12 a la d’entreteniment, 10 a cultura, 6 a informatius i esports i 10 a vídeojocs.

El festival, a més, recupera aquest any la presencialitat de la majoria d’activitats. Tot i això, els organitzadors han volgut mantenir un format híbrid, de manera que moltes projeccions es podran seguir en streaming amb l’objectiu d’arribar a un públic més ampli.

Una altra de les novetats d’aquest any és que s’atorgarà un nou premi: el Premi CIMA-Zoom Festival al Millor Format de TV per la Igualtat de Gènere. El guardó reconeixerà la mirada d’igualtat de gènere en els formats televisius o per a plataformes OTT (‘Over The Top’, de lliure transmissió). El festival estrena també en aquesta edició el guardó al Millor Streamer, que premia els continguts audiovisuals a les xarxes socials.

El certamen es complementarà amb activitats formatives com ara el Talent Campus de Formats de TV, una oportunitat per a joves creadors per desenvolupar idees pròpies de nous formats per a televisió o altres canals amb el guiatge de professionals del sector. També se celebrarà la vuitena edició del Showcase de Pilots de Ficció, coorganitzat amb Serielizados, que té per objectiu oferir als nous creadors l’oportunitat d’entrar al món professional.

Nova imatge gràfica

Aquest dimecres s’ha presentat també la nova imatge del Zoom Festival, que ha estat creada per l’igualadí Pep Valls, de l’estudi Evvo Retail. Amb el lema ‘Opening new doors’ (obrint noves portes), la imatge gràfica que representarà la nova edició del Zoom vol ser una metàfora de l’obertura del certamen a nous continguts com són els videojocs, que han de permetre també arribar a nous públics i noves empreses productores .

Mar Martí / ACN

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*