Inici Cinema El Zoom Festival d’Igualada duplica l’oferta i projectarà una cinquantena de produccions

El Zoom Festival d’Igualada duplica l’oferta i projectarà una cinquantena de produccions

COMPARTIR

La 17a edició del Zoom Festival, que tindrà lloc a Igualada i Barcelona del 26 de novembre a l’1 de desembre, duplica l’oferta respecte de l’any anterior i, enguany, es projectaran una cinquantena de produccions. El motiu és que el certamen s’ha convertit en el Festival Internacional de Continguts Audiovisuals de Catalunya i incrementa així els formats que es presenten a la Secció Oficial. En aquest sentit, es comptarà amb cinc categories: ficció, programes informatius, esportius, culturals i d’entreteniment. En concret, dins la Secció Oficial, s’hi veuran 33 produccions. La inauguració tindrà lloc el proper 26 de novembre amb l’estrena de la pel·lícula Èxode, de Román Parrado.

L’oferta de la Secció Oficial es complementa amb la d’altres seccions del Festival Zoom, com el Zoom Km0, on s’hi podran veure vuit produccions de la comarca de l’Anoia com el documental sobre la primera dona alcaldessa a Catalunya, ‘Doña Nati’ (2019) dirigida per Òscar López Aguilera; el programa d’entreteniment ‘Globus Sonda’ (2019) de la productora igualadina Agència Boxcom; o el curt de ficció ‘El silencio de agosto’ (2019), de Gerard Aguilera, entre d’altres. Zoom Kids, la secció dedicada als més petits, arriba amb la pel·lícula ‘Joguines guardianes’ (2017) de Shen Yu i Wang Yan.

A més de les projeccions, el festival Zoom també incorpora activitats formatives en el seu programa, amb les Zoom Class que es faran a Igualada i Barcelona, i permetran als participants estudiar els formats seleccionats en les categories de no-ficció. També amb el Talent Campus de Formats de TV, que permet als seleccionats participar en una estada formativa a Igualada i presentar el seu projecte a la indústria.

En total, Zoom Festival atorgarà 13 premis: un per cada categoria de la Secció Oficial; els Premis d’Honor, que enguany són per Mari Pau Huguet i el Canal #0 de Movistar; El Premi Auguri Sita Murt, un guardó al talent de joves actrius i comunicadores del món audiovisual amb projecció de futur, en aquesta edició les finalistes són Mireia Agramunt, Marina Salas i Candela Figueras, i el premi es decideix per votació popular a través de l’Instagram del festival. També es decideix per votació popular online el Premi DO Catalunya al Millor Format de TV Català, amb cinc formats finalistes. Els estudiants de centres d’Igualada i Barcelona són els encarregats d’atorgar el Premi Millor Instagramer i el Premi Millor Youtuber.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*