Inici Societat Yayo Herrero i Pere Fullana han centrat la segona jornada de Diàlegs...

Yayo Herrero i Pere Fullana han centrat la segona jornada de Diàlegs Capitals d’Igualada amb la crisi climàtica

COMPARTIR

La segona jornada de Diàlegs Capitals s’ha centrat en la crisi climàtica en què ens trobem actualment i les respostes que es poden donar a aquesta situació. Unes 150 persones s’han aplegat al Teatre Municipal l’Ateneu per seguir la conversa entre dos grans persones expertes sobre el tema: l’antropòloga i enginyera Yayo Herrero, investigadora ecofeminista i pensadora de primer nivell internacional, el Doctor en enginyeria industrial Pere Fullana, director de la càtedra UNESCO de cicle de vida i canvi climàtic. El diàleg ha estat moderat per Blanca Martínez de Foix, cap de l’Oficina Tècnica d’Educació i Promoció Ambiental de la Diputació de Barcelona.

Durant el diàleg entre els experts s’ha parlat d’algunes solucions per transicionar a un nou model que aposti per l’economia circular, l’ecodisseny, la importància dels missatges als mitjans de comunicació així com a les xarxes socials i al sistema educatiu, la responsabilitat compartida entre els productors i els consumidors i el paper que les polítiques locals poden jugar en aquest engranatge. En aquest sentit, Pere Fullana ha indicat: «Necessitem que hi hagi una immersió total d’aquesta problemàtica en totes les àrees de la nostra societat» i Yayo Herrero ha afegit que necessitem una important transformació cultural i “aprendre globalment a viure amb menys”.

Tan Herrero com Fullana han recomanat un llibre i una pel·lícula relacionats amb la problemàtica de la crisi climàtica. Les lectures recomanades han estat: “Paraísos en el infierno” de Rebeca Solnit, per part de Yayo Herrero i Pere Fullana ha recomanat “Inteligencia ecològica” de Daniel Goldman. Dues pel·lícules interessants que han recomanat respectivament són: “Los desposeídos” i “Avatar”.

La conversa ha clos amb un torn de preguntes molt participatiu per part del públic assistent. Finalment, Pere Fullana ha acabat explicant que “Tot això que hem fet és bla blabla, parlar està molt bé, però hem d’actuar. Hem de passar de la conscienciació ambiental a l’activisme ambiental” i Yayo Herrero afegeix que “L’activisme ambiental és una demostració d’amor per la vida i per la gent».

Un cop al mes, Diàlegs Capitals

El cicle de pensament ha estat organitzat amb motiu de la capital de la cultura catalana a Igualada. Està format per diferents diàlegs que conviden a reflexionar entorn els reptes del segle XXI i explorar diferents àmbits del pensament i la cultura contemporània. Un cop al mes s’abordaran temes d’actualitat a través d’una conversa entre experts locals i pensadors d’àmbit nacional. Tots ells tenen entrada gratuïta i cal reservar-la prèviament a www.tiquetsigualada.cat.

Els Diàlegs Capitals queden enregistrats i es podran escoltar pròximament en format podcast.

Carme Pinós parlarà d’arquitectura en el proper Diàlegs Capitals

El 30 d’abril, a les 11 h, tindrà lloc el tercer Diàlegs Capitals dedicat a: El Cementiri Nou d’Igualada, una joia de l’arquitectura contemporània. Al mateix cementiri, s’hi trobaran l’arquitecta Carme Pinós, recentment guardonada amb el Premio Nacional de Arquitectura 2021 que atorga el govern espanyol, coautora del Zementiri, i un col·lectiu d’arquitectes joves igualadins, que conversaran i reflexionaran al voltant de l’arquitectura en l’actualitat i aprofundiran en l’obra arquitectònica igualadina de més prestigi internacional. Algunes de les qüestions que es plantejaran són: com ha de ser l’arquitectura actual? Ha mort l’arquitectura d’autor? Quins són els conceptes vertebradors del projecte Zementiri?

FER UN COMENTARI

*