Inici Festes xit de participació a la Festa Major als nuclis del Coll del...

xit de participació a la Festa Major als nuclis del Coll del Guix i El Saió

COMPARTIR

El passat cap de setmana, els petits nuclis montbuiencs d’El Saió i Coll del Guix van celebrar la recuperada Festa Major d’estiu, que en aquesta ocasió va comptar amb activitats durant 3 dies.

Els actes van començar, el divendres dia 26 coincidint amb Santa Anna, la verge venerada a l’ermita de Sta. Anna El Saió, amb una Pregària amb cants de Taizé, que va comptar amb la col•laboració de joves músics vinguts de Maians i Sant Martí de Tous. Aquest tipus de pregària, originada pel germà Roger Schutz, al poble francès de Taizé als anys 40, es caracteritza pels cants acompanyants d’instruments, combinat amb lectures diverses i minuts de reflexió i silenci. Joves de tot el món es troben un cop a l’any a una ciutat europea per compartir aquestes trobades de Taizé.

[Img #9032]El dissabte va tenir lloc la 5ª caminada popular, una ruta circular de 5,5 km i dificultat fàcil, que va permetre conèixer la Fou de Can Milà, una de les baumes d’interès geològic de la comarca.  El fet que el primer tram de la sortida fos per l’obaga de la falda de la Tossa, va fer que la trentena de  caminants no passessin calor, tenint en compte que la sortida va ser a 1/4 de 7 de la tarda.

A continuació,  hi va haver la competició de bitlles catalanes.  Els organitzadors de la festa, per celebrar els 5 anys de campionat,  a [Img #9033]més a més dels premis habituals, van obsequiar amb cava ecològic creat a l’Espelt, als tres guanyadors de la categoria adult.   Pel que fa a la categoria infantil, degut a la creixent participació de nens i nenes, aquest any, hi va haver obsequis dolços per a tots els participants, gràcies a la col•laboració de Mel Mas Buret.

Després del sopar de veïns i amics que va comptar amb la participació d’un centenar de persones, vingudes d’altres nuclis de Montbui i de pobles veïns, va arribar el més esperat de la nit: l’espectacle de màgia del Màgic Raül,  el qual va tenir molt bona acollida i va tenir a grans i petits pendents del què passava a l’escenari fins aprop de la mitjanit.

La  missa solemne, oficiada per Mn. Miguel Guillén, i el vermut-concert popular amenitzat pel duet anoienc Joan i Josep del diumenge, van posar punt i final d’aquesta petita festa major.

L’organització vol agrair a tots els assistents la seva participació i bona acollida any rere any,  i molt especialment, a les persones que la viuen de forma més especial i fan de la festa una trobada intergeneracional: els avis i àvies i els més petits.  

Aquesta festa és possible gràcies a la col•laboració desinteressada de moltes persones, entitats i comerços: Agro-Igualada, Can Passanals, Club de Bitlles Igualada, Globus Kon-tiki, Jardineria Morera, Mas Buret, Molins de la Font Trobada, Perruqueria Fani, Pizzeria Munich i Servi-Camp.

L’AAVV d’El Saió-Coll del Guix i l’Associació d’Amics de Santa Anna són els organitzadors d’aquesta festa, que compta amb el suport logístic de l’Ajuntament de Sta. Mgda. de Montbui.  

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*