Inici Festes xit de la segona Festa i Mercat del Tió a Clariana (Argençola)

xit de la segona Festa i Mercat del Tió a Clariana (Argençola)

COMPARTIR

[Img #2885]El passat dia 6 de desembre es va celebrar a Clariana (Argençola) la II Festa i Mercat del Tió, organitzada pel Trill, Associació cultural del terme d’Argençola, amb la col•laboració de l’Ajuntament d’Argençola.

La Festa, l’objectiu de la qual es recuperar la tradició familiar d’anar al bosc a buscar el Tió va ser tot un èxit, doblant-se el número de famílies que s’hi van inscriure en la I edició.

75 famílies van participat en aquesta matinal. Moltes de la comarca de l’Anoia, però també de Viladecans, Reus, Tarragona, Santa Coloma de Queralt, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès, Sant Andreu de la Barca, Hospitalet de Llobregat, Manresa, Artés o Cornellà de Llobregat. Unes 300 persones en total.

El Trill, també vol agrair el seu interès a totes aquelles famílies que no van poder participar-hi per manca de places. Per la propera edició estudiaran maneres de fer créixer la Festa del Tió sense massificar-la, perquè des de l’organització es creu que això li faria perdre tota la seva màgia.

L’altre novetat d’aquesta segona edició va ser el Mercat del Tió. Els visitants van poder comprar en la vintena de parades de productes locals, ecològics i de proximitat i d’artesania feta a prop de casa. També és pensa en fer créixer el Mercat tant en varietat com en quantitat, com una eina més per crear una nova consciència social al voltant de la importància de potenciar el comerç i el consum dels nostres productes.

La xerrada d’Enric Solà al voltant de la tradició del Tió, un taller d’ornamentació nadalenca ple de creativitat i la música amb el quartet de corda “Joliu”, que va oferir un concert de Nadal, van omplir Clariana d’activitat. La matinal és va acabar amb un dinar popular a base d’escudella de Nadal que va ajudar a fer passar el fred a tots els assistents.

Per a més informació sobre la Festa i el Mercat o d’altres activitats que organitza El Trill, podeu visitar la web www.eltrill.org.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*