Inici Destacats Les ‘Xiques’ del Teatre de l’Aurora atrauen més d’un miler d’espectadors

Les ‘Xiques’ del Teatre de l’Aurora atrauen més d’un miler d’espectadors

COMPARTIR

Faltaven pocs minuts per dos quarts de deu del vespre d’ahir dijous quan el públic esclatava en aplaudiments a l’espai d’assaig que la coral La Llàntia té al Teatre de l’Aurora. Acabava el darrer passi de l’espectacle La Fregona i es posava, així, el punt i final a l’espectacular marató teatral que s’ha viscut durant tres dies (dimarts, dimecres i dijous) al Teatre de l’Aurora amb la nova proposta Xiques. En total s’hi ha representat seixanta passis de cinc espectacles en tres dies.

Xiques, la proposta de Festa Major de la sala independent d’Igualada, ha comptat amb cinc espectacles creats expressament per l’ocasió per una vintena d’artistes locals i comarcals de diferents disciplines que s’han representat en cinc espais poc convencionals del teatre: el bar, camerinos, vestíbul, les golfes del carrer Sant Magí i el local d’assaig de la coral La Llàntia. Paral·lelament la sala que habitualment acull els espectacles s’ha convertit en l’espai de taquilla, bar, zona de descans i punt de trobada del espectadors. Aquest any, el Teatre de l’Aurora ha capgirat tots els seu espais amb motiu de la Festa Major.

Èxit de públic

L’original proposta ha tingut molt bona acollida de públic. Tant és així que ahir dijous van ser moltes persones les que es van quedar sense poder veure alguna de les cinc propostes. En total, 1.100 espectadors han gaudit de Xiques aquests tres dies, amb una ocupació del 92%.

“Una gran proposta”, “una idea genial”, “una iniciativa interessant i genial”, “un format molt original i amb molt de talent”, són alguns dels comentaris del públic a la sortida de veure un o més dels espectacles proposats.

Per la seva banda, des de l’organització també se’n fa una valoració molt positiva. Segons l’impulsor de la proposta, l’actor Joel Grau, “hem pogut gaudir d’una qualitat artística molt alta amb un treball conjunt d’artistes locals i comarcals, alguns dels quals no havien treballat mai junts, però potser a partir d’ara sí que puguin engegar algun projecte plegats”. Grau també destaca que la proposta Xiques ha sorprès tant al públic habituat al teatre, però no al gènere del microteatre, com a públic de més edat que ha sortit “encantada amb la simpatia del projecte”.

Xiques ha comptat amb la col·laboració de la microcerveseria igualadina La Lenta i amb l’imprescindible suport de l’equip de voluntaris del Teatre de l’Aurora que han facilitat l’acollida i l’acompanyament del públic. Xiques ha estat possible gràcies als artistes que han creat, escrit i dirigit els cinc espectacles que s’han representat: David Berenguer, Víctor Borràs, Cels Burgès, Íngrid Domingo, Jordi Farrés, Pep Farrés, Mosa Garcia, Joel Grau, Munseta Pelfort, Maria José Lizarte, Àfrica Llorenç, Marc Mateu, Alessii Scotto, Mònica Torra, Jacob Torres, Montserrat Valentí, Elisabet Vallès i Carles Viarnès.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*