Inici Destacats Xavier Bisbal i Eduard Flores prenen possessió com a rectors de Santa...

Xavier Bisbal i Eduard Flores prenen possessió com a rectors de Santa Maria

COMPARTIR

El passat dissabte, el bisbe de Vic, Mons. Romà Casanova, va presidir a la Basílica de Santa Maria la presa de possessió dels nous rectors “in solidum” de les parròquies de Santa Maria i la Sagrada Família d’Igualada, Mn. Xavier Bisbal i Mn. Eduard Flores, que formaran equip juntament el diaca Mn. Pere Roig.

El Bisbe de Vic en l’homilia va explicar el sentit d’aquest nomenament i la significació de la basílica de Santa Maria, que té també la cura del culte al Sant Crist d’Igualada. També va explicar el sentit del sacerdoci i del rector, com un fer present l’oferiment de Crist per tota la humanitat i va demanar a la feligresia d’ambdues parròquies que ajudin a Mn. Xavier i a Mn. Eduard en el seu ministeri. També va urgir a pregar per les vocacions sacerdotals recordant que “són un do. Els mossens no es compren ni es venen”.

Nombrosos fidels van omplir la Basílica, destacant l’assistència de l’alcalde de la ciutat, Marc Castells, i de diversos regidors de l’Ajuntament. Els cants van anar a càrrec de la Coral Santa Maria i del grup Laude i les lectures les van llegir membres representants de les dues parròquies.

Després de l’homilia, es va fer el jurament de fidelitat i la professió de fe, i el bisbe va acompanyar als nous rectors al baptisteri, al confessionari, a la seu i a l’altar, signes i seu de la celebració dels sagraments.

Al final de la celebració, Mn. Josep Massana va agraïr al Bisbe que li hagi retirat funcions en motiu d’edat i salut, es va posar a disposició del nou equip i va agraïr tots els col·laboradors que ha tingut durant el seu rectorat a Santa Maria. Per la seva banda, Mn. Xavier Bisbal, moderador de la cura pastoral, va agraïr la confiança rebuda i va afegir que “per un igualadí és natural estimar i responsabilitzar-se de la cura de la Basílica i del culte al Sant Crist. Entenem que aquest nomenament implica treballar d’una nova manera, en equip i comunió i que la suma és més que agregar individualitats. Ens sentim petits davant la història de segles de la Basílica” i va recordar els pastors que hi han passat: Amadeu Amenós, Miquel Fitó, Genís Padrós, Joan Raurell, Salvador Mundó i finalment Josep Massana. Un refrigeri a la casa rectoral va posar fi a la festa de presa de possesió.

Nou guardià als Caputxins

Per altra banda, també hi ha canvi a la comunitat dels PP. Caputxins. Fra Jesús de Barcelona va celebrar diumenge la missa dominical com a nou guardià del convent, substituint a Fra Francesc d’Igualada que, tanmateix, queda servint a Igualada. Fra Jesús és caputxí des de 2003, és especialista en Biblia (ha realitzat estudis a Jerusalem) i forma part de l’equip provincial. Anteriorment, ja havia passat una temporada a la nostra ciutat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*