Inici Societat La Xarxa de Bancs de Terres recuperarà camps abandonats del Bruc

La Xarxa de Bancs de Terres recuperarà camps abandonats del Bruc

COMPARTIR

Aquesta actuació es durà a terme en cinc finques de l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat i Osona amb l’objectiu de reactivar-hi l’activitat agrària. S’emmarca dins l’estratègia BCN Smart Rural de la Diputació de Barcelona i compta amb una inversió de 34.500 euros.

La Xarxa de Bancs de Terres de Catalunya ha començat una nova fase de treballs per recuperar camps abandonats a la demarcació de Barcelona. Aquesta actuació se centra en cinc finques situades a l’Anoia, el Bages, el Baix Llobregat i Osona. La voluntat és reactivar-hi l’activitat agrària perquè tornin a ser productives.  Aquesta iniciativa suposa una inversió de 34.500 euros i s’emmarca dins l’estratègia BCN Smart Rural.

L’actuació a l’Anoia consisteix a desbrossar un antic prat del Bruc. S’incrementarà així la superfície de pastura perquè s’hi pugui alimentar un petit ramat de vaques de raça bruna d’un ramader en extensiu.

Al Bages, aquesta iniciativa ajudarà una parella de joves de Castellbell i el Vilar que volen posar en marxa un projecte d’horta ecològica. Una proposta similar es durà a terme al Baix Llobregat, on una altra parella jove vol emprendre un projecte d’agricultura comunitària en uns camps en desús d’Esparreguera. En aquest cas, hi coexistiran els cultius de secà i regadiu, en una iniciativa que es basa en els principis de l’economia circular.

Dues de les actuacions estan localitzades a Sora, a Osona. La primera vol recuperar antigues pastures perquè les gaudeixi un ramat d’ovelles en règim extensiu. L’altra, està liderada per la propietària d’una empresa familiar que es dedica a l’agricultura i ramaderia regeneratives.

Aquests treballs reforcen les actuacions de gestió forestal i recuperació d’antigues pastures que es van dur a terme l’any passat en catorze finques del Berguedà, el Moianès i Osona. En aquella ocasió, es van concentrar en Àrees de Gestió Prioritària (AGP).

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*