Inici Art El vuitè FineArt Igualada proposarà 52 exposicions arreu de la ciutat

El vuitè FineArt Igualada proposarà 52 exposicions arreu de la ciutat

COMPARTIR

FineArt Igualada enguany celebra la vuitena edició del festival, un esdeveniment de referència i consolidat en el món de la imatge, que busca un any més apropar la fotografia i tot allò que l’envolta tant al públic en general, com als aficionats i, per suposat als professionals de la fotografia. I ho fa, en diferents espais expositius municipals i d’altres d’efímers que recuperen espais patrimonials, per emmarcar les diferents propostes visuals, en 20 sales d’exposicions distribuïdes per la ciutat.

L’esdeveniment, de renom a Catalunya i pioner a nivell nacional en el sector de la fotografia, es realitzarà del 21 de febrer al 15 de març. Aquesta edició comptarà amb fotògrafs provinents d’arreu del món, entre ells en trobem de Cuba, Argentina, Suècia, Turquia, Japó, Austràlia, Hongria i també de Madrid, Andalusia, Aragó i de Catalunya.

A més de les 52 exposicions, el festival inclou un gran nombre d’activitats paral·leles vinculades amb aquest art. En són un exemple les visites guiades de la Isabel Muñoz, la del Per Cromwell, la del Lútfü Dağtaș o la de la Leysis Quesada Vera; els tallers amb el Tino Soriano o el taller de fotografia nocturna; la Masterclass de fotografia amb la Lidia Carbonell; la presentació del llibre Ayúdame a mirar; així com els tallers pensats per grans i menuts.

FineArt 2020 compta amb professionals d’àmbit internacional com els reconeguts Per Cromwell –fotògraf suec-, l’argentí Juan Manuel de Rosas, Leysis Quesada Vera –fotògrafa de Cuba-, el turc Lútfü Dağtaș, el col·lectiu australià Unexposed o el professorat de La Metropolitan de Budapest. També comptarà amb presència de grans fotògrafs estatals com el premi Nacional de Fotografia 2016, Isabel Muñoz, Tino Soriano, relacionat amb el National Geographic Society i premiat per la UNESCO, la OMS, la Fundació World Press Photo; o l’aragonesa Anna Palacios, periodista i fotògrafa relacionada amb els drets humans, treballa amb ONGs com Manos Unidas per donar a conèixer la situació a Àfrica; entre d’altres.

També hi trobem altres noms de reconeixement dins l’àmbit fotogràfic com Eva Parey, Mireia Comas, Pepo Argilaguet, Oscar Dhooge, Samanta Aretino, Jordi Fu, Joan Díez, Lluís Estopiñan, Enric Maciä, Isma Montfort, Guillem Vidal, entre d’altres.

Com cada edició, també hi ha espais dedicats a fotògrafs igualadins. Aquest any el festival compta amb les obres de la Lídia Carbonell, el Manel Caballé i l’Arxiu Comarcal de l’Anoia; així com la participació d’autors igualadins en l’exposició Elna. La corda.

L’esdeveniment també ofereix les fotografies del Premi Ciutat d’Igualada Procopi Llucià i el Trofeu Pell de l’Agrupació Fotogràfica d’Igualada, del concurs d’Instagram que es celebra fa quatre edicions i les mostres fotogràfiques del Col·lectiu Unexposed i de
l’Agrupació de Montcada i Reixac.

Per la seva banda, les escoles de disseny i fotografia continuen apostant per FineArt. Es mostren els treballs dels alumnes de l’escola Leandre Cristòfol de Lleida, de l’ERAM escola universitària de fotografia, de l’Institut d’Estudis Fotogràfics de Catalunya (IEFC), de l’Escola Universitària de Disseny i Enginyeria de Barcelona (Elisava), de Fotoespai Barcelona Centre d’Imatge, de l’Escola Groc, de Tecnocampus Mataró, de l’Escola d’Arts i Oficis Gaspar Camps d’Igualada, de El Observatorio, de l’Escola d’Art i Disseny de la Diputació de Tarragona i de l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Olot.

El conjunt de la programació es pot consultar al web www.fineartigualada.cat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*