Visitar una explotació que cultiva el Cigronet de l’Alta Anoia, conèixer un celler de vins ecològics, descobrir el procés de producció de la mel, així com fer una visita guiada a la Torre de Claramunt. Aquestes són només algunes de les propostes que ofereix l’Anoia els dies 1 i 2 de juny en el marc de la quarta edició de Benvinguts a Pagès, la gran festa de la pagesia catalana que se celebrarà arreu del país i que permetrà experimentar la vida a pagès, redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost. L’esdeveniment té com a eix central les visites gratuïtes a les granges, explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país, que es complementa amb la implicació de restaurants i allotjaments, així com amb la programació de nombroses activitats complementàries i divulgatives.
En concret, a la comarca de l’Anoia hi prendran part vuit explotacions (Cal Quec; Can Casellas; Casa Mestres – Cigronet de l’Alta Anoia; Celler Pla de Morei; Hort Àuria; Llegums, cereals i farines d’agricultura ecològica Josep Mestre; Mas Buret. Som apicultors, i Productes ecològics Puig Aguilera), quatre allotjaments (Cal Carulla, Cal Grau de la Llavinera, Cal Riba i Casa Mestres) i tres activitats complementàries (Vilademàger, el castell solitari; Visita a l’església de Santa Margarida, i Visita guiada a la Torre de Claramunt).
El públic familiar i aquelles persones amb el paladar més exigent tenen al seu abast una experiència rodona que permet descobrir l’origen dels aliments, tenir contacte amb els animals i degustar els productes més saborosos i autèntics sobre el terreny i sense intermediaris. A través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat es poden planificar les visites per territori o bé per producte i escollir qualsevol de les propostes de les granges i pagesos inscrites sense necessitat de fer reserva prèvia.