Inici Societat Vuit explotacions de l’Anoia obren portes al cap de setmana de ‘Benvinguts...

Vuit explotacions de l’Anoia obren portes al cap de setmana de ‘Benvinguts a Pagès’

COMPARTIR

Visitar una explotació que cultiva el Cigronet de l’Alta Anoia, conèixer un celler de vins ecològics, descobrir el procés de producció de la mel, així com fer una visita guiada a la Torre de Claramunt. Aquestes són només algunes de les propostes que ofereix l’Anoia els dies 1 i 2 de juny en el marc de la quarta edició de Benvinguts a Pagès, la gran festa de la pagesia catalana que se celebrarà arreu del país i que permetrà experimentar la vida a pagès, redescobrir l’origen dels productes que es consumeixen cada dia i omplir el rebost. L’esdeveniment té com a eix central les visites gratuïtes a les granges, explotacions agrícoles, ramaderes i pesqueres del país, que es complementa amb la implicació de restaurants i allotjaments, així com amb la programació de nombroses activitats complementàries i divulgatives.

En concret, a la comarca de l’Anoia hi prendran part vuit explotacions (Cal Quec; Can Casellas; Casa Mestres – Cigronet de l’Alta Anoia; Celler Pla de Morei; Hort Àuria; Llegums, cereals i farines d’agricultura ecològica Josep Mestre; Mas Buret. Som apicultors, i Productes ecològics Puig Aguilera), quatre allotjaments (Cal Carulla, Cal Grau de la Llavinera, Cal Riba i Casa Mestres) i tres activitats complementàries (Vilademàger, el castell solitari; Visita a l’església de Santa Margarida, i Visita guiada a la Torre de Claramunt).

El públic familiar i aquelles persones amb el paladar més exigent tenen al seu abast una experiència rodona que permet descobrir l’origen dels aliments, tenir contacte amb els animals i degustar els productes més saborosos i autèntics sobre el terreny i sense intermediaris. A través de la pàgina web www.benvingutsapages.cat es poden planificar les visites per territori o bé per producte i escollir qualsevol de les propostes de les granges i pagesos inscrites sense necessitat de fer reserva prèvia.

FER UN COMENTARI

*