Inici Societat La Vuelta Junior Cofidis acosta educació viària a 2.700 escolars d’Igualada

La Vuelta Junior Cofidis acosta educació viària a 2.700 escolars d’Igualada

COMPARTIR

Les Aules Ciclistes de La Vuelta Junior Cofidis han arribat per primer cop a Igualada. Uns 2.700 nens i nenes d’entre 8 i 12 anys d’edat participen a les classes teòriques i pràctiques sobre educació vial, ciclisme i hàbits de vida saludable del programa impulsat per l’entitat financera. En total, les aules tindran lloc fins finals de maig a 13 centres escolars públics i concertats d’Igualada, l’única ciutat catalana amb un final d’etapa a La Vuelta 2019.

La Vuelta Junior Cofidis és un programa formatiu-esportiu que té com objectius iniciar els nens i nenes en l’educació en seguretat vial i fomentar els hàbits de vida saludable, com la pràctica del ciclisme i una alimentació equilibrada. Per aconseguir-ho, ex-ciclistes professionals i monitors qualificats imparteixen sessions teòriques i pràctiques sobre l’ús de la bicicleta, hàbits alimentaris i la circulació amb seguretat per la via pública. Es tracta d’una iniciativa impulsada per Cofidis amb el suport de la Dirección General de Tráfico (DGT), la Fundación Deporte Joven, del Consell Superior d’Esports, La Vuelta i l’Associació de Ciclistes Professionals (ACP).

La iniciativa és la tercera vegada que arriba a la demarcació de Barcelona. En les seves 8 edicions anteriors, La Vuelta Junior Cofidis ha permès formar a més de 200.000 nens i nenes a tota Espanya.

Després de la formació a les aules, uns 150 escolars d’Igualada tindran l’oportunitat de recórrer l’últim quilòmetre de l’etapa que acaba a la capital de l’Anoia, poc abans de que arribin els ciclistes professionals que lluitaran per la victòria. A més a més, els guanyadors de cadascuna de les carreres que formen la Vuelta Junior Cofidis també pujaran al pòdium de meta juntament amb els ciclistes portadors dels mallots de líders.

La Vuelta Junior Cofidis tindrà lloc el 31 d’agost a Igualada, coincidint amb l’octava etapa de La Vuelta.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*