Inici Societat El Voluntariat per la llengua busca nous voluntaris

El Voluntariat per la llengua busca nous voluntaris

COMPARTIR

El Voluntariat per la llengua (VxL) és un programa que consisteix a formar parelles lingüístiques compostes per un voluntari, que parla català fluidament, i un aprenent, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa.

El VxL ofereix dues modalitats: presencial (les parelles han d’assistir al lloc de trobada que hagin acordat) i virtual (les parelles fan les trobades per mitjà de videoconferència o videotrucada, amb plataformes com ara Skype, Zoom, Whatsapp, etc.). En les circumstàncies actuals el VxL es concentra ara en la formació de parelles lingüístiques només de modalitat virtual.

Amb l’objectiu de donar resposta a la demanda d’inscrits en la modalitat virtual, cal la participació de voluntaris que vulguin dedicar una hora a la setmana a fer l’activitat.

A part d’ajudar una altra persona a perdre la por i la vergonya de parlar la nostra llengua, el VxL també és una bona oportunitat per conèixer persones d’arreu del món i les seves cultures, la qual cosa aporta un munt d’avantatges: és una eina de coneixement mutu, de cohesió social, de solidaritat, de passar-s’ho bé; en definitiva, d’enriquiment personal.

Per a més informació podeu escriure un correu electrònic a mtroig@cpnl.cat o entrar al portal vxl.cat.

El Voluntariat per la llengua (VxL), que aquest mes de novembre ha arribat a les 150.000 parelles des de la creació el 2003, és un programa impulsat per la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya i gestionat territorialment pel Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) a través dels 22 centres de normalització lingüística, com ara el CNL Montserrat.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*