Inici Destacats La Volta Ciclista a Catalunya recorrerà la comarca de l’Anoia el proper...

La Volta Ciclista a Catalunya recorrerà la comarca de l’Anoia el proper 20 de març

COMPARTIR

La Volta a Catalunya recorrerà dimarts vinent, 20 de març, la comarca de l’Anoia d’est a oest. Serà durant la segona etapa, que unirà Mataró i Valls i que tindrà una distància total de 175 quilòmetres. L’etapa entrarà a la comarca poc abans de les 15:00 a través de la B-224, carretera que recorrerà la prova passant per Masquefa, Piera, Vallbona d’Anoia i Capellades. Allà, els ciclistes continuaran per la carretera C-244, per la que recorreran la Pobla de Claramunt i Vilanova del Camí. La circulació per aquests vials es tallarà al voltant de les 14:00.

Els ciclistes i els vehicles que els acompanyaran tenen prevista l’arribada a Igualada entre les 15:20h i les 15:33h. Procedents de Vilanova del Camí, accediran per l’Avinguda Montserrat, passant per la cruïlla del Mirasol, l’Avinguda Caresmar, els carrers Soledat i Sant Jordi, la Rambla General Vives i la Rambla Sant Isidre, on disputaran un esprint intermedi, en el que serà el quilòmetre 105 del recorregut. A continuació seguiran per la Rambla Nova, la Rambla Sant Ferran i l’Av. Àngel Guimerà, sortint d’Igualada en direcció a Santa Coloma de Queralt i Valls, per la carretera C-241e i passant per Sant Martí de Tous.

Aquest és el segon any consecutiu en què la Volta a Catalunya passa per la capital de l’Anoia. El 2017 la ciutat va acollir el final de la quarta etapa i enguany serà punt de pas de la 98a edició d’una de les proves més simbòliques del calendari europeu. Una bona oportunitat per als aficionats a l’esport de veure els equips del circuit UCI i algunes de les principals estrelles del panorama internacional.

Importants afectacions de trànsit

El pas d’aquesta prova esportiva suposarà importants alteracions pel que fa al trànsit, el transport públic i l’estacionament, durant el matí, el migdia i primera hora de la tarda del dia 20. La Policia Local d’Igualada ha establert un operatiu especial de trànsit d’acord amb l’organització de l’esdeveniment.

Entre les 11 i les 16:10h estarà prohibit aparcar als carrers per on passarà la prova i els serveis municipals trauran de la calçada els contenidors i altres elements que puguin suposar un obstacle per als ciclistes. Des de les 14:20 i fins les 16:10h es procedirà a tancar gradualment de tots els carrers per on transcorrerà la prova i de tots aquells que els travessen, en un dispositiu que comptarà amb agents de la Policia Local, efectius de Proteció Civil i voluntaris. El transport públic també interromprà el funcionament habitual de les seves línies el dimarts al migdia.

Les afectacions, doncs, s’estendran pràcticament a tot el terç Sud d’Igualada i als accessos de Llevant i de Ponent. Aquesta setmana es traslladarà la informació corresponent tant als centres escolars i centres de salut com als veïns que es veuran directament afectats. La recomanació de la Policia Local i del departament de Mobilitat de l’Ajuntament de cara a dimarts, entre les 14 i les 16h, és evitar desplaçaments amb vehicle particular o, en tot cas, desplaçar-se a peu.

Les afectacions també

FER UN COMENTARI

*