Inici Destacats La VolCAT portarà la Setmana Santa més ‘Biker’ a Igualada

La VolCAT portarà la Setmana Santa més ‘Biker’ a Igualada

COMPARTIR
Foto: Anna Olea / Ocisport

Igualada serà la seu, del 18 al 21 d’abril, de la quinzena edició de la VolCAT. Més d’un miler de corredors participaran a la prova competitiva, que s’amplia en una jornada, però l’esdeveniment suma un any més la VolCAT Festival, amb multitud d’activitats i facilitats perquè els aficionats passin uns dies en el millor ambient possible.

Aquest any, per continuar mantenint el seu status UCI, la VolCAT passa a ser de 4 dies per primera vegada en la seva història. En el pla competitiu, any rere any acudeixen a ella els millors bikers del panorama mundial, especialment especialistes en bike-marató, però també corredors de XCO a la recerca dels cobejats punts UCI. Això permet als aficionats conviure de forma propera amb els corredors que són protagonistes de les millors competicions durant tot l’any i per tot el planeta. Més de 20 nacionalitats es reuniran a la VolCAT aquests dies.

La llista de grans noms d’aquest any és inacabable: l’equip DMT Racing ambHans Becking i José Dias al capdavant. Però no ho tindran fàcil, David Valero vol col·locar a la seva MMR al capdamunt del podi, i el biker andalús ja sap el que és guanyar proves de diversos dies. Encara amb això no serà un duel entre dos. El rus Alexey Medvedev, de l’equip ASD Cicli Taddei, actual campió d’Europa de bike-marató, també és aspirant a tot. Un bon exemple de com la VolCAT reuneix bikers de tot tipus està en la participació de Titouan Perrin-Ganier, de l’equip Focus MTB Team, campió del món de Eliminator i que, de ben segur, tindrà la seva vista fixada en el Eliminator que se celebra després de l’última etapa. Un Eliminator en el qual ja va ser pionera la VolCAT introduint-se en la seva primera edició el 2004. Del potent equip Torpado Sud Tirol participen Peeter Pruus i Riccardo Chiarini. L’italià Cristian Cominellidel Soudal Lee Cougan Racing Team, l’alemany Sascha Weber, o el bolivià Ever Alejandro Gómez de l’equip Olympia Factory Racing, són alguns dels destacats a lluitar per les primeres places. Pel que fa a altres noms destacarem també a Francesc Guerra de l’equip BUFF Scott o Guillem Muñoz del TBellés, seran part dels bikers nacionals cridats a destacar ja que ja ho han fet en anteriors edicions.

I no oblidem grans noms per a la història, ex corredors professionals de la talla d’Óscar Freire, excampió del món de ciclisme de carretera, que tampoc voldrà perdre el 15 aniversari de la VolCAT.

En categoria femenina la batalla es presenta molt més oberta. L’any passat la prova va ser dominada amb mà de ferro per Katazina Sosna, de l’equip Torpado Sud Tirol, enguany intentarà defensar el triomf. Els seus contrincants són també moltes: Eva Lechner, companya d’equip, Natalia Fischer del MMR, Elena Gaddoni, Silvia Scippioni de l’equip ASD Cicli Taddei, entre moltes altres.

Arriba la VolCAT Eliminator infantil, a Igualada

Dins de la VolCAT també hi ha cabuda pels nens. Els que poden ser els futurs competidors de la VolCAT tindran el seu moment durant aquests dies de competició. Mentre grans figures mundials del ciclisme de mountain bike lluitaran per la victòria, els ciclistes més petits de 4 a 14 anys podran també participar d’una forma no competitiva.

Les curses es portaran a terme a la zona del paddock i del festival en un circuit tancat.

Hi haurà varies categories per edats que faran un nombre determinat de voltes al circuit segons categoria:

Pushbike: 1 volta
De 4 a 5 anys: 2 voltes
De 6 a 7 anys: 2 voltes
De 8 a 9 anys: 2 voltes
De 10 a 11 anys: 3 voltes
De 12 a 13 anys: 3 voltes

Tots els participats rebran medalla de record, a més d’ampolla d’aigua i donut a l’arribada.

L’inscripció serà totalment gratuïta per a tots els participants a: www.ticketoci.net

La cursa serà al mateix festival VolCAT al Parc Central a l’Avinguda Catalunya, s/n el dissabte 20 d’abril a les 16 hores.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*