Inici Societat Viure en autocaravana a Igualada mentre es lluita contra el coronavirus

Viure en autocaravana a Igualada mentre es lluita contra el coronavirus

COMPARTIR

Molts ciutadans de la Conca d’Òdena surten cada vespre a balcons i finestres a aplaudir la tasca dels professionals sanitaris en la seva lluita contra el coronavirus. Xavi Márquez, un dels infermers del sistema de salut pública a Igualada, reconeix que un vespre que va sortir de treballar del CAP Igualada Urbà just a les vuit del vespre, va poder escoltar els aplaudiments “i se’m va posar la pell de gallina” en el que considera “un reconeixement molt maco”.

Márquez va escoltar els aplaudiments de camí cap a l’autocaravana en la que viu a Igualada des del passat 11 de març. I és que després de tenir contacte amb dos professionals que havien donat positiu en covid-19, “i veient tot el que ens venia a sobre”, va optar per canviar el seu domicili del Moianès per aquesta llar sobre rodes. No ha tingut cap símptoma de tenir coronavirus, però “ho vaig parlar amb la meva dona i no volia exposar-la ni a ella ni a la meva filla de 4 anys”, diu Márquez, que reivindica que com a professional de la salut “jo assumeixo aquest risc, però no té per què fer-ho la meva família”. I així, poc abans del confinament de la Conca d’Òdena va fer les maletes i es va afincar amb la seva autocaravana a la capital de l’Anoia. Des de llavors, guàrdies i torns intensos a l’atenció primària i a l’hospital en alguns dels pitjors dies de la pandèmia a casa nostra.

I molts moments durs. Márquez relata com en una jornada d’atenció domiciliària urgent -un equip format per metge i infermer- es va recomanar la derivació del pacient a l’Hospital d’Igualada. La seva família es va acabar negant perquè si s’infectava amb el coronavirus “estaria aïllat, acabaria morint i ho acabaria fent sol”. L’infermer reconeix que “són decisions molt difícils”. Amb el col·lapse del telèfon 061, el CAP acaba sent també un lloc on els veïns amb símptomes busquen respostes per telèfon i on des del personal “intentem orientar”.

Pel que fa el comportament de la ciutadania, Xavi Márquez creu que a Igualada el confinament s’està respectant de forma “correcta”. Ho comprova cada dia al supermercat -que sempre troba “molt buit”-, on va a comprar els àpats de forma diària donat el poc espai de que disposa a l’autocaravana. Alguns hotels de la ciutat van oferir les seves habitacions als sanitaris que arribaven a Igualada, però en Xavi no ha fet cap passa en aquest sentit perquè ja troba confortable la seva casa sobre rodes.

Voluntari en el primer assaig clínic

Márquez és un dels 3.000 voluntaris del primer assaig clínic que es desenvolupa a Catalunya per intentar frenar la capacitat de contagi del coronavirus. No té cap símptoma, però va estar en contacte amb dues infermeres que han donat positiu i s’ha prestat voluntari al tractament liderat per l’investigador Oriol Mitjà.

COMPARTIR

3 COMENTARIS

  1. Vinga Xavi que tot anirà be i sense problemes tot el que estàs fent t’ho agraïxo moltisim tan jo com tots nosalltres per això sortim a apalludir-vos a tots els profesionals dels hospitals jo tinc dos nebodes enfermeres que no descansen pas. Anims de paret de un Moianès quie coneix la teva dona i de vista a tù. Gracies, Gracies i moltes gracies per la feina que feu.

    Salut!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. GracieS per fer el q fas cada dia , en pensar en els demés arriesgant la teva salud sacrificant la teva familia i sobretot donant de tu lo millor en aquest confinament.
    Gràcies per ser com ets.
    Tot acabarà i et sentiràs orgullós d la teva valentia i sacrifici.
    Junts podem

FER UN COMENTARI

*