Inici Societat Visites a la depuradora dels blanquers d’Igualada amb motiu de la Setmana...

Visites a la depuradora dels blanquers d’Igualada amb motiu de la Setmana de la Ciència

COMPARTIR

D’on prové l’aigua que bevem o que utilitza la indústria? Com funciona una depuradora d’aigües residuals? Un any més el Museu de la Pell d’Igualada i Comarcal de l’Anoia se suma a la celebració de la Setmana de la Ciència i ho fa el dia 11 de novembre, amb una activitat doble que repetirà en el mateix format el següent diumenge, dia 18.

Primer, a les 11h i al mateix Museu, es durà a terme una conferència a càrrec de l’adober Miquel Vila, per donar resposta a aquestes preguntes i a d’altres relacionades amb la depuració de l’aigua que prové del tractament dels cuirs que fa la indústria igualadina. I, tot seguit, es visitarà la Igualadina de Depuració i Recuperació, la planta depuradora dels blanquers de la ciutat, una instal·lació pionera a Europa pel que fa al tractament d’aigües residuals.

La durada total de l’activitat serà de dues hores i cal inscripció prèvia al telèfon 93 804 67 52, especificant quin dia es vol participar en l’activitat. La inscripció és gratuïta i les places limitades.

Aquesta activitat està organitzada pel departament de Promoció Cultural de l’Ajuntament d’Igualada i el Museu de la Pell, Igualadina de Depuració i Recuperació SL i el Leather Cluster Barcelona, en col·laboració amb la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació.

La Setmana de la Ciència se celebra des de fa més de vint anys, impulsada per la Fundació Catalana per a la Recerca i la Innovació, amb l’objectiu d’apropar a la ciutadana l’esperit científic i els resultats de les recerques que es fan en els àmbits més diversos de la ciència i de la tècnica. Es pot trobar més informació a www.fundaciorecerca.cat/setmanaciencia.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*