Inici General Visita guiada: ‘El romànic menut de l’Alta Segarra’

Visita guiada: ‘El romànic menut de l’Alta Segarra’

COMPARTIR

[Img #32620]Catalonia Sacra descobreix les petites esglésies romàniques que hi ha al mig dels camps de conreu de l’Alta Segarra. Ho fa amb la nova descoberta El romànic menut de l’Alta Segarra que es farà el dissabte, 15 d’octubre. Aquesta activitat matinal permetrà visitar i conèixer les esglésies de Santa Fe de Calonge de Segarra, Sant Pere de l’Arç, Sant Pere del Vim i Santa Maria de Veciana. Aquest itinerari, molt desconegut i fascinant, serà guiat per la Dra. Maria Garganté i és una proposta que serveix per descobrir patrimoni de l’àmbit del Bisbat de Vic. La inscripció es pot fer al correu electrònic reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693720202. Tota la informació d’aquesta activitat es pot trobar al web www.cataloniasacra.cat

 

A la comarca natural de l’Alta Segarra s’hi troben petits pobles encastellats i fortificats en què s’hi van bastir humils esglésies romàniques, a camp obert, que han resistit, amb tenacitat, el pas del temps i que han anat recollint devocions i tresors al llarg dels segles, i que fixen la fe i la cultura de la feligresia enmig dels grans camps de conreu.

 

Catalonia Sacra és una iniciativa dels bisbats amb seu a Catalunya. El seu propòsit és donar a conèixer el patrimoni arquitectònic i artístic vinculat a l’Església Catòlica, i ajudar a la seva visita. Aquest patrimoni, que representa una altíssima proporció de la riquesa patrimonial del territori, és el resultat de 2000 anys de vinculació entre el cristianisme, la cultura, la identitat i l’espiritualitat del país.

 

Dia: Dissabte, 15 d’octubre de 2016
Horari: De 9.30 a 14.00 h
Informació i inscripció a reserves@cataloniasacra.cat o al telèfon 693720202.

 

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*