Inici Cultura Una visita guiada descobrirà la història del barri de la Font Vella...

Una visita guiada descobrirà la història del barri de la Font Vella d’Igualada i dels seus gegants

COMPARTIR

El barri de la Font Vella d’Igualada serà l’escenari, el proper dilluns 3 de juny, d’una visita guiada al voltant de la seva història i de la trajectòria de la comissió de festes.

Durant la visita es podrà conèixer el funcionament de la comissió i el Botines i la senyora Pilar, que són els gegants del barri de la Font Vella d’Igualada. Són els gegants amb més història d’Igualada, i la parella de gegants més antiga que es conserva a la ciutat i a la comarca de l’Anoia. La parella, amb 162 anys d’història damunt les seves espatlles, ha viscut l’evolució d’Igualada, les seves festes i ha vist al llarg dels anys la creació de nous gegants i elements del bestiari igualadins que amb ells han ballat conjuntament pels carrers i les places d’Igualada. Avui en dia la parella està catalogada dins del grup de gegants centenaris. Malgrat que no han sortit gaire de la capital de l’Anoia són una parella molt coneguda.

La visita anirà a càrrec de David Martínez i cònsols de la comissió. L’inici de la visita serà a  les 11h del matí a la plaça Pius XII, punt d’origen de la ciutat d’Igualada i des d’on es visitarà entre d’altres elements: l’església del Roser (on viuen els gegants), la Font Vella, i els diferents punts de l’evolució i transformació del barri.

FER UN COMENTARI

*