Inici Societat La Vinyalada aplega 200 persones en una nit de gastronomia i reconeixements

La Vinyalada aplega 200 persones en una nit de gastronomia i reconeixements

COMPARTIR

Cada nova convocatòria no deixa de sorprendre els seus promotors, en un inici 14 persones, que atrets per la vinyala van crear la Confraria de la Vinyala amb l’objectiu de reivindicar i donar a conèixer el cargol de la vinyala, un dels productes més singular de la comarca.

Ara, en aquesta darrera convocatòria, el passat 18 d’octubre, han estat prop de 200 les persones que atretes per aquest cargol s’ha aplegat per celebrar la Vinyalada, un sopar en el qual els cargols comparteixen protagonisme amb l’atorgament de la vinyala agraïda i altres guardons a aquelles persones o entitats que han destacat o destaquen per la seva estimació als cargols i a la seva cuina i/o són rellevants per les seves activitats.

En aquesta ocasió la confraria va atorgar les vinyales agraïdes a: la Jove Cambra de Catalunya, per l’oportunitat que dona als joves d’aprendre a desenvolupar capacitats directives mitjançant programes destinats a servir a la comunitat i a l’aplec del caragol de Lleida per ser un referent en el món gastronòmic cargolaire i un gran impulsor de la popularització de la gastronomia cargolaire
La vinyalada també va nomenar nous confrares d’honor. Així va nomenar el Dr. Pere Gascón, oncòleg reconegut per la seva lluita contra el càncer de mama, Núria Feliu, cantant i actriu catalana, Eudald Carbonell, arqueòleg i els germans Màrquez, Marc i Àlex, pilots campions del món de motociclisme, nous confrares d’honor.
A la Nit hi van participar el Dr. Gascón i la Núria Feliu, ambdós molt agraïts pel guardó però sobretot sorpresos per l’esdeveniment i enamorats dels cargols dels quals van afirmar dels millors que havien menjat. Marc Màrquez, Àlex Màrquez i Eudald Carbonell per motius professionals no van poder assistir al sopar però a través d’un vídeo van agrair el reconeixement esperant un dia assistir a la festa.

La trobada també va comptar amb l’atorgament dels premis de les millors receptes de la Fira de la Vinyala celebrada el passat mes de setembre a Òdena. Així, Francisco Guisado, alcalde d’Òdena qui també va assistir al sopar, va donar el guardó al restaurant Cal Taribò i al restaurant Samuntà, com a millors receptes de la Fira de la Vinyala.

La Vinyalada es va realitzar al restaurant de Sesoliveres. Els cuiners Joan Galvez, Aureli Rosa, Carme Monclús i Agustí Rabell, van ser els encarregats de cuinar els cargols, “vinyales amb ceps”, que van resultar d’excel·lents.

La vetllada la va cloure el president, Josep Manel Vivancos qui va anunciar que després de 4 anys al capdavant de la Confraria cal pensar en el relleu. En aquest sentit, va comunicar que el proper sopar de vinyala, el 22 de novembre, es nomenarà i es donarà la benvinguda al nou president Marià Miquel.

La Vinyalada cada any dóna el tret de sortida a les activitats 2018-2019 de la Confraria. Una activitat mensual, “els dijous de vinyales” i altres propostes, d’ara fins al juliol (a excepció dels mesos de les festes nadalenques) per degustar la vinyala.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*