Inici Societat Una vintena de sortides controlades diàries des de la Conca d’Òdena per...

Una vintena de sortides controlades diàries des de la Conca d’Òdena per tenir cura d’animals

COMPARTIR

L’Anna té un centre d’hipoteràpia prop d’Igualada, en una zona no confinada, però viu a Vilanova del Camí, un dels municipis que sí que estan confinats. En aquest centre hi té 14 cavalls que ha d’alimentar. Normalment, ho fa tres cops al dia, però des de dijous passat, la tasca s’ha complicat. Tot i que inicialment el pla d’emergències no contemplava aquesta cura d’animals, la creixent demanda per part dels afectats ha dut els Agents Rurals a fer tasques d’acompanyament per garantir que els animals reben l’atenció necessària. De mitjana, fan uns 20 acompanyaments al dia. El protocol és molt estricte, Agents Rurals i persona confinada es troben en un dels punts de control i, mentre dura l’acompanyament, tenen prohibit interactuar.

El confinament de la Conca d’Òdena deixa desenes de persones sense possibilitat d’accedir a les seves explotacions, ja sigui perquè viuen fora de la de la zona confinada i tenen l’explotació dins, o bé, a l’inrevés. Davant d’aquesta situació, aquests dies, els Agents Rurals garanteixen el benestar dels animals i ho fan acompanyant aquestes persones fins a la seva explotació.

És el cas de l’Anna, que cada dia surt d’Igualada custodiada pels Agents Rurals per anar fins a Jorba, on té un centre d’hipoteràpia amb 14 cavalls. “Normalment els hi dono menjar tres cops al dia, però ara ho concentro tot en un sol cop. Intento anar ràpid perquè no sóc l’única que necessita els serveis dels Agents Rurals”, ha explicat.

Mentre dura l’acompanyament, el protocol és molt estricte. Els Agents Rurals i la persona confinada queden en un punt de control dels Mossos d’Esquadra. Cadascú va amb el seu vehicle i la interacció queda totalment prohibida per evitar qualsevol risc de contagi.

La demanda d’aquest tipus de serveis ha anat creixent dia rere dia, i ara la mitjana se situa al voltant de 20 cada jornada.

Estefania Escolà / ACN

FER UN COMENTARI

*