Inici Societat Una vintena d’establiments de l’Anoia obren la porta amb ‘Benvinguts a Pagès’

Una vintena d’establiments de l’Anoia obren la porta amb ‘Benvinguts a Pagès’

COMPARTIR

Arriba la tercera edició de Benvinguts a Pagès i la pagesia catalana es prepara per a viure de nou un gran cap de setmana de portes obertes. Unes 900 explotacions, restaurants, allotjaments i activitats participen en aquesta tercera edició. A la comarca de l’Anoia són més d’una vintena.

Els pagesos, ramaders i pescadors obriran les portes de casa seva i oferiran una jornada de portes obertes, totalment gratuïta, amb tastos de productes i amb la possibilitat de comprar el producte directament en origen; una oferta a la qual s’han apuntat gairebé 250 cases d’arreu de Catalunya. Els allotjaments proposen ofertes especials de cap de setmana. Els restaurants faran el menú Benvinguts a Pagès, amb producte de temporada i de proximitat. I diverses entitats i col·lectius organitzen activitats relacionades amb la descoberta del territori i els seus productes.

Una vintena de propostes a l’Anoia

A l’Anoia ja s’hi han apuntat 7 explotacions agràries (Can Casellas, Casa Mestres, El Ramat, Hort Àuria, Llegums, cereals i farines d’agricultura ecològica Josep Mestre, Mas Buret i Sarau Agrícola) 5 restaurants (Cal Maginet, Can Casellas, Cor Verd Restaurant, La Cuina del Mercat i Restaurant Masia La Figuera de l’Astor-Pujalt), 9 allotjaments (Cal Barrusca, Cal Carulla, Cal Fuster de la Plaça, Cal Grau de la Llavinera, Cal Riba, Casa Mestres, Casa Tomas, Hotel Can Alemany i Masia D’agroturisme Cal Ros) i 6 activitats complementàries (Castell de Montbui, Descoberta del Parc Rural de Montserrat al Bruc, Descobreix l’antic comerç de Calaf, Ruta del Cigronet de l’AltaAnoia, Tast de productes de proximinat i Tous Medieval).

El nucli fort del Benvinguts són les visites guiades i gratuïtes que es podran fer a les explotacions agràries i ramaderes. No cal reservar amb antelació (tot i que es recomana fer-ho si es tracta de grups molt nombrosos). La majoria d’explotacions començaran una visita cada hora i, després del recorregut, oferiran un petit tast amb els productes que cultivin o elaborin i, a més, algunes tindran una zona de venda per als visitants que vulguin comprar aquell producte directament en origen, de la mà dels seus productors.

A través del web www.benvingutsapages.cat es pot consultar la informació, horaris, localització i coordenades de totes les cases de pagès que oferiran visites gratuïtes, així com les propostes que ofereixen allotjaments i restaurants.

Hi ha explotacions arreu del territori català i s’hi podran veure sectors tan diferents com granges, horta, pesca, plantes aromàtiques, làctics, cervesa artesanal, pastura, etc.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*