Inici Destacats Una vintena de comparses donen color al Carnaval de Vilanova del Camí

Una vintena de comparses donen color al Carnaval de Vilanova del Camí

COMPARTIR

Fins a 20 comparses van omplir de color i de gresca els carrers de Vilanova del Camí, el passat dissabte. La cita amb la Rua de Carnaval de Vilanova del Camí ja és referent a la comarca de l’Anoia i va tornar a convocar no només el veïnat i les entitats locals, sinó també algunes comparses de municipis veïns, en una nit de festa que va acabar amb un gran ball a Can Papasseit.

La creativitat i l’atractiu de les disfresses, les coreografies, l’organització, la gresca… tot sumava a l’hora de fer la selecció per part del Jurat que va ser molt complicada, tal i com afirma la regidora de Cultura, Imma González, perquè hi havia nivell.

La comparsa d’amics “El reino de los 7 mares” formada per un grup de persones de Vilanova del Camí, va ser la guanyadora del primer premi, amb una disfressa amb motius marins i una treballada coreografia.

El segon lloc de la Rua de Vilanova del Camí va ser per a l’AMPA de l’Escola Joan Maragall, que amb el lema “Que la força ens acomparsi” lluïa una espectacular carrossa i vestuari inspirat en la saga Star Wars.

I entre els quatre tercers premis, González ha destacat a l’Associació Cultural Camp del Rei amb la comparsa “Fins al Congo” que va tornar a destacar per la seva creativitat, tant en la carrossa com en l’originalitat del vestuari, aquesta vegada amb motius ètnics. Segons la regidora de Cultura, Imma González, totes tres haurien merescut el primer premi.

El Jurat, format per Laura Pavón, Jordi Pérez, Carlos Lorenzo, Albert Sánchez i Claudia Cárdenas, va haver de prendre una decisió difícil després de la deliberació.

Hi va haver, però, quatre tercers premis, ja que a banda del Camp del Rei també es va premiar les comparses “Real Company”, “Divinos de la muerte” i “Vilafrica” -comparsa del Club Futbol Vilanova.

El premi especial Cultura, novetat aquest any per premiar una altra comparsa, va ser per als “Pica Fabra” -de l’escola Pompeu Fabra- i el premi a la millor comparsa petita per als “Venecia Squad”. El premi Acústic Anoia a la disfressa individual adults va ser per a “Madame Aqua”.

González ha destacat també el pregó de Carnaval que va anar a càrrec de la Comissió de Festes.

La Xispa Can Papasseit va guarnir amb motius cinematogràfics la sala i també es va encarregar de la gestió de la barra del bar del ball que va estat molt animat pels Dalton Bang.

La regidora ha agraït la participació de tots els que han fet possible aquesta festa, tot destacant l’aportació particular que fa el Camp del Rei amb el carnaval infantil de la tarda que permet arrodonir un gran dia de celebració.

Les xifres, remarca també González, corroboren la bona salut del carnaval de Vilanova del Camí que ja és referent a la comarca de l’Anoia i que es consolida com una de les festes destacades al municipi.

Com en els darrers anys, l’alcaldessa Noemí Trucharte ha participat de la festa amb una disfressa amb referències a l’actualitat política del municipi. El 2017 es va disfressar de Malèfica, personatge que li atribuien els primers ‘memes’ després de la moció de censura. El 2018 va optar per encarnar-se en Cruella de Vil i enguany ha reflectit en una disfressa meitat àngel i meitat dimoni la polarització entre els seus partidaris i detractors.

El Carnaval Infantil aplega més de 300 persones

Més de 300 persones van participar aquest dissabte 10 de març, al Carnaval Infantil organitzat per l’Associació Cultural del Camp del Rei.

Es celebrava la 34 edició d’aquesta festa esbojarrada i Manolo Cano, president de l’Associació es mostra satisfet de la participació ciutadana i també per la creativitat i originalitat de les disfresses, en una festa que atrau a petits i grans. Cano també ha destacat que enguany l’animació ha anat a càrrec d’un grup de gent jove i nova que ho han fet amb molt d’encert.

Al concurs de disfresses d’enguany hi han participat 13 comparses petites, 2 grans i diferents disfresses individuals.

Pel que fa als premis, el president de l’entitat explica que es van repartir 3 premis a les disfresses individuals que van ser per “Acordeonadas”, ” Muntanya de Fiti” i “Zoe’s ciber robot”.

Pel que fa als premis de les petites comparses, les guanyadores van ser “Al abordaje”, “Hamburgueses amb ritme” i “Los locos de los gatos”.

Pel que fa a les grans comparses, l’Escola Joan Maragall amb “Que la força t’acomparsi” es van endur el premi al millor vestuari mentre que les llars d’infants la Baldufa i el Molinet amb la comparsa “Petits grans i mims” va tenir premi per ser els més marxosos.

El premi a la comparsa verda va ser per els “Super herois del reciclatge” i el premi a la millor comparsa familiar se’l va endur “Madagascar” .

L’Associació té prevista fer una reunió per valorar possibles canvis de cara l’any vinent tant pel que fa al Carnaval Infantil com pel que fa a la comparsa. Manolo Cano explica que l’entitat contempla la possibilitat de donar-li nou un nou format al concurs, canviar el dia o innovar, tot plegat per millorar el Carnaval Infantil i fer-lo encara més atractiu i participat.

FER UN COMENTARI

*