Inici Destacats El vilanoví Josep Maria Riba, nou vicari general de la diòcesi de...

El vilanoví Josep Maria Riba, nou vicari general de la diòcesi de Vic

COMPARTIR

Mons. Romà Casanova i Casanova, bisbe de Vic, va signar divendres el decret de nomenament de Mn. Josep Maria Riba i Farrés com a vicari general de la diòcesi de Vic i moderador de la cúria. Substitueix Mn. David Compte i Verdaguer, que ha estat vicari general de la diòcesi des del 3 de juny del 2009 fins el passat divendres.

El bisbe Romà ha agraït a Mn. David Compte i Verdaguer aquests quasi dotze anys de servei i treball prestats a la diòcesi, assenyalant la seva implicació i impuls en els Plans Pastorals, el projecte Episcopus o el Sínode Diocesà, entre moltes altres actuacions. Igualment, ha deixat constància del seu agraïment per tots els treballs que, amb discreció i silenci, el vicari general cessant ha fet a favor de l’Església i de l’Evangeli.

D’altra banda, el senyor bisbe ha agraït a Mn. Josep Maria Riba i Farrés, vicari general entrant, la seva disponibilitat en l’acceptació d’aquest càrrec.

Mn. Josep Maria Riba i Farrés va néixer a Vilanova del Camí el dia 13 d’agost de 1954 i fou ordenat prevere el 27 d’abril de 1980. Va fer els seus estudis eclesiàstics a la Facultat de Teologia de Catalunya.

En l’àmbit diocesà, ha exercit els càrrecs de professor del col·legi del Seminari, servei pastoral a la parròquia de Santa Maria de Moià, consiliari diocesà dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, consiliari diocesà de la Joventut d’Osona, delegat episcopal de Pastoral de Joves, membre del Consell Diocesà de Pastoral, vicari episcopal de la zona nord, arxiprest de l’arxiprestat de Vic, vicari de la parròquia de Lurdes de Vic i rector de la parròquia de la Divina Pastora de Vic.

Així mateix, en l’àmbit interdiocesà ha exercit els càrrecs de consiliari general dels Minyons Escoltes i Guies Sant Jordi de Catalunya, director del Secretariat Interdiocesà de Joventut i coordinador de tres convocatòries de l’Aplec de l’Esperit; ha estat professor de màster de patrimoni cultural a la Facultat d’Història Eclesiàstica Antoni Gaudí.

Actualment exerceix els càrrecs següents: rector de les parròquies de la Pietat i Sant Domènec de Vic i de Sant Julià Sassorba, vicari de la parròquia del Carme de Vic i rector de la residència d’ancians de les Germanetes dels Pobres de Vic; membre del Consell Presbiteral, membre del Col·legi de Consultors, canonge de la catedral de Vic, delegat episcopal per al Patrimoni Cultural, director del Museu Episcopal de Vic, director de l’Albergueria – Centre Cultural del Bisbat de Vic i membre de la Comissió del Sínode Diocesà. Igualment, és director del SICPAS i vocal de la Comissió Executiva de la Junta de Museus de Catalunya, com a representant de la Conferència Episcopal Tarraconense.

1 COMENTARI

FER UN COMENTARI

*