El vilanoví Javier Pérez-Vico, presenta a Ràdio Nova “Aislados en el cine” el seu primer llibre que ha escrit a quatre mans amb Pepe Dana Quirós i que ha editat Terra Ignota Ediciones. Es tracta d’un projecte que es va començar a gestar durant la pandèmia, en un moment de molta complexitat, desconcert i angoixa generalitzada.
I precisament aquestes emocions, especialment la de l’aïllament social, són les que els autors han recollit en aquest llibre a través de l’anàlisi d’una vintena de pel·lícules.
El llibre tracta l’aïllament social a partir de l’anàlisi de 20 pel·lícules de diferents èpoques i gèneres repartides en quatre capítols: soledat, exclusió social, religió i malaltia. I en cada capítol es pot trobar cinc pel·lícules analitzades i acompanyades d’una gran quantitat de dades i de material gràfic.
En el capítol dedicat a la Soledat, Pérez Vico i Pepe Dana analitzen Candilejas, Los puentes de Madison, Primavera tardía, Bailando con lobos i Solas.
En el capítol de Religió, les cintes que s’han analitzat són Carrie, Él, La semilla del diablo, La palabra i Los chicos del maiz.
L’exclusió social és el tema que centra el tercer capítol on trobarem l’anàlisi de Yo Cristina F, Billy Elliot, Días sin huella, Hugo i El hombre elefante.
I en el darrer capítol dedicat a la malaltia, trobareu El resplandor, Bailar en la oscuridad, Memento, Hana-Bi i Psicosi.
Una obra visualment rica en detalls amb il·lustracions i cartells i també plena de curiositats i anècdotes sobre el rodatge de les pel·lícules
Els autors, assegura Pérez-Vico, han tingut molta cura en la preparació d’aquest llibre tant pel que fa al text, ple de referències personals i experiències pròpies, com amb les imatges, escollint cartells i il·lustracions de cada una de les cintes.
En cada episodi es pot trobar informació sobre els detalls de la producció de la pel·lícula, curiositat, anècdotes dels rodatges o dels protagonistes, fent d’aquest llibre una obra plena de matisos i una bona oportunitat per tractar d’altres temàtiques paral·leles que apareixen a les cintes.
El resultat és una obra atractiva visualment on el lector, bé sigui aficionat al cinema o bé sigui un expert, trobarà la motivació suficient per llegir-lo i per aprofundir en les pel·lícules proposades.
“Aislados en el cine”, té pròleg de Francisco Javier Millán, escriptor i autor de Generación Goonies, Galaia Lucas, Destino Camelot i Dar cera, pulir cera. També hi participa Gema Luque, diplomada en Comunicació Audiovisual i en Antropologia. Luque s’ha encarregat d’escriure la introducció general on aporta una visió antropològica bàsica i amena sobre els temes que es desenvolupen al llibre.
El llançament de “Aislados en el cine” inclourà una data, segurament pel mes de febrer, per presentar el llibre a Vilanova del Camí.
El llibre, de 342 pàgines, té un preu de 18,50 € i en uns dies arribarà a les llibreries. A Vilanova del Camí el trobareu a La Trastienda i a +KLlibres.
El llibre ja es pot comprar a Internet a la pàgina www.riffraff.es, o també el podeu demanar per correu electrònic a aisladosenelcine@gmail.com. La promoció del llibre la podeu seguir a Instagram @aisladosenelcine.