Inici Política Vilanova365 es reivindica com “l’alternativa a l’actual sociovergència a Vilanova del Camí”

Vilanova365 es reivindica com “l’alternativa a l’actual sociovergència a Vilanova del Camí”

COMPARTIR

Vilanova 365, el partit liderat per Vanesa González, s’ha desmarcat de l’actual govern format pel PSC i Junts (ara Impulsem per Vilanova) i “agafa forces per ser la formació que encapçali el futur govern del municipi”, segons un comunicat de la formació, en el que González destaca que “Vilanova365 s’ha mostrat ferm en les seves conviccions al llarg del mandat i no ha donat suport a pressupostos que amagaven partides irresponsables i càrrecs de confiança, ni ordenances que aprovaven una pujada de l’IBI”.

La candidata, Vanesa González, ha agraït el treball de totes les persones que formen part de “la família de Vilanova365” i ha destacat que “tenim la llista més preparada i compromesa amb Vilanova del Camí, amb ganes de treballar pel nostre municipi i tenint clar que la política no és la seva principal font d’ingressos”. Vanesa González també ha destacat que “la nostra formació és transversal i plural i no comptem amb treballadors de l’ajuntament, com han fet el PSC i Impulsem Vilanova”.

Vilanova365, però, no ha volgut centrar-se en el passat ni en les crítiques i ha volgut mirar endavant i ha destacat les propostes que vol impulsar al capdavant de l’Ajuntament de Vilanova del Camí durant el mandat 2023-2027.

Segons el número 2 de la formació, Aitor Centelles, les propostes estrelles de la formació “són la millora del Parc Fluvial (neteja del riu i millora d’accessos) i la pacificació de trànsit. No podem permetre que hi hagi actes incívics i molèsties continues als veïns”. Vilanova 365 aposta també per la construcció del nou Parc de la Guixera, als terrenys situats davant del CAP. En aquest indret, Vilanova365 vol crear-hi “un espai d’oci i lleure per a totes les persones del municipi i que doti Vilanova d’un gran pulmó verd on passejar i jugar a l’aire lliure”.

En aquella mateixa zona, el partit també ha destacat que es compromet a retirar el radar de la C-244. Segons Vanesa González volen “buscar alternatives, com un semàfor amb control de velocitat. No volem sancionar els veïns ni cobrar un impost revolucionari, com ha fet el govern Trucharte-Barón”. La formació també vol realitzar un estudi per implantar la limitació del pas de camions per la Carretera de la Pobla.

Al barri de la Pau, Vilanova365 també s’ha compromès a negociar amb la Generalitat per desbloquejar les obres d’ampliació de l’Escola Pompeu Fabra i per aconseguir la seva transformació en Institut-Escola. “Fa anys que es lluita per aconseguir-ho i creiem que ha arribat el moment. Trucarem a totes les portes per aconseguir-ho i així alliberar, de pas, l’IES Pla de les Moreres, actualment saturat”, ha especificat Vanesa González.

Econòmicament, Vilanova365 ha promès al llarg de la campanya electoral un estalvi de 240.000 en sous de càrrecs públics. Segons el número 2, Aitor Centelles, la gran part de l’estalvi “es generarà gràcies a la supressió de l’actual càrrec de confiança (25.000 euros anuals) i la reducció dels sous d’alguns òrgans de govern com l’alcaldia (que actualment són més de 50.000€ anuals)”. La formació també s’ha compromès a congelar els impostos i les taxes que depenen de l’ajuntament.

En l’àmbit comercial, el partit liderat per Vanesa González aposta per la creació de zones blanques d’aparcament als barris amb més dificultats d’aparcament i la creació de zones taronges d’aparcament per facilitar la rotació de vehicles a les zones més comercials de la ciutat.

Vilanova365 també vol crear una campanya per a joves per facilitar-los l’accés a la cultura i als esports. D’aquesta manera, segons González, generaran descomptes “per accedir a Can Papasseit, al gimnàs, a les pistes de pàdel, etc.” Relacionat amb els joves, la formació també es compromet a ampliar el nombre de pisos per ajudar a emancipar-se a les persones d’entre 18 i 34 anys.

En l’àmbit cultural, es crearà una programació anual adaptada a totes les franges d’edat i es descentralitzarà per fer arribar totes les activitats a tots els barris. També s’han compromès a transformar el Rovy en un espai polivalent amb sales d’actes, espais de reunions i altres usos per entitats municipals i particulars que ho sol·licitin.

En esports, segons Centelles, volen que tots els club del municipi “juguin en igualtat de condicions i gaudeixin dels mateixos privilegis”. També volen que els esportistes vilanovins que aconsegueixen mèrits a diferents disciplines “siguin reconeguts per l’ajuntament” i que les “iniciatives esportives singulars rebin suport”.

Per últim, Vilanova365 també ha recalcat al llarg de la campanya electoral, la importància de planificar la protecció de la zona de Can Titó, optant per diversificar usos (agrícola, turisme rural, esports, etc) i blindant la zona per no convertir-la en un polígon.

Totes les propostes de la formació encapçalada per Vanesa González es poden consultar a les xarxes socials de Vilanova365.

FER UN COMENTARI

*