Inici Destacats ‘Sóc de Vilanova’, un rap nascut a l’Espai Jove del municipi

‘Sóc de Vilanova’, un rap nascut a l’Espai Jove del municipi

COMPARTIR

Vilanova del Camí ja té rap. L’han creat i gravat un grup de joves que van participar en mes de desembre en un taller a l’Espai Jove de Vilanova del Camí que va comptar amb una desena de participants. La finalitat del taller era crear una cançó per Vilanova del Camí seguint els ritmes i l’estil rapero. Tot plegat acabava amb la gravació del tema, amb música i lletra creada pels mateixos joves. Iker, Eric, Aaron i Jesús tots ells de 12 i 13 anys, han passat per la Carmanyola de Ràdio Nova acompanyats per Maria Sánchez, fins fa només uns dies tècnica de Joventut.

L’objectiu principal del taller era fer reflexionar als joves sobre la pertinença a Vilanova del Camí, aspecte que els ha fet sentir-se orgullosos. Sota el títol “Sóc de Vilanova” van treballar unes dinàmiques per saber què els agrada del municipi, amb el valor afegit de crear ritmes, d’aprendre a ser pacients i fer pinya entre ells.

El taller va anar a càrrec del raper Joel Prieto més conegut dins el món del rap com a Fetiche trece i també de Pol Vallés, dijei i montador. Eric, Iker, Aaron i Jesús ens explicaven tot el que han aprés en aquest taller, “des de conjuntar paraules, fer rimes, tenir paciència, vocalitzar…” i sobretot que “el rap no és per barallar-se”.

El més complicat va ser escriure el tema, fer encaixar les lletres i aconseguir el ritme adequat, però tots ells han valorat l’experiència de manera molt positiva ja que ha estat una oportunitat molt bona per intentar ser raper. Per alguns ha estat la primera vegada que aconsegueixen construir un tema de rap i cantar-lo.

La gravació de la cançó s’havia de fer a l’institut, però hi va haver un canvi d’espai a l’últim moment i es va gravar al Centre Cívic del barri de la Pau, on hi ha ubicat l’Espai Jove. Ara, segons expliquen, la intenció és gravar un vídeo i donar-li sortida per fer-lo córrer per les xarxes.

COMPARTIR

FER UN COMENTARI

*